Távozik a Figyelő főszerkesztője, új kormánypárti hetilap indulhat

Média
2019 március 25., 15:06
comments 66

A 24.hu információi szerint távozik a posztjáról Lánczi Tamás, a Schmidt Máriától a fideszes médiaholdinghoz került Figyelő című hetilap főszerkesztője. A helyét Deák Bálint, a Világgazdaság főszerkesztője veheti át. A lapnak Lánczi nem cáfolta a főszerkesztőváltást.

Lánczi Tamás, az MTVA online igazgatója és műsorvezetője
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444 Fotó: Botos Tamás / 444

A Figyelő szerkesztőbizottsága már februárban lemondott, miután a lapot átvette Schmidtől a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (amely kuratóriumának élére nemrég került Szánthó Miklós). A 24.hu arról is ír, hogy egy új hetilap is elindulhat a kormánymédia részeként, Mandiner címmel. Ezzel várhatóan az egykori Heti Válasz olvasótáborát próbálnák meghódítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.