Távozik a Figyelő főszerkesztője, új kormánypárti hetilap indulhat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 24.hu információi szerint távozik a posztjáról Lánczi Tamás, a Schmidt Máriától a fideszes médiaholdinghoz került Figyelő című hetilap főszerkesztője. A helyét Deák Bálint, a Világgazdaság főszerkesztője veheti át. A lapnak Lánczi nem cáfolta a főszerkesztőváltást.

Fotó: Botos Tamás / 444

A Figyelő szerkesztőbizottsága már februárban lemondott, miután a lapot átvette Schmidtől a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (amely kuratóriumának élére nemrég került Szánthó Miklós). A 24.hu arról is ír, hogy egy új hetilap is elindulhat a kormánymédia részeként, Mandiner címmel. Ezzel várhatóan az egykori Heti Válasz olvasótáborát próbálnák meghódítani.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.