Akár 25 százalékot is drágíthatott a belvárosi lakásbérlésen az Airbnb

ÉLET
2019 március 26., 8:47
comments 120

Hiába bővül őrületes tempóban a rövid távra kiadott, gyakorlatilag lakáshotelként működő ingatlanok száma Budapesten, az airbnb-zés így is rendkívül megdrágította a lakásbérlést, főleg Budapest belső kerületeiben, derült ki az Ingatlan.com elemzéséből.

Mint írják, 2016 novemberéhez képest 6300-ról tízezer fölé nőtt az Airbnb-n hirdetett lakások száma, ez majdnem 70 százalékos növekedés. A legtöbben a VII. kerületben airbnbznek, ott háromezer lakás van a kínálatban.

Mégsem ott, hanem főleg az V. kerületben érezhető ezek árdrágító hatása. Ott az átlagos budapesti bérleti díjakhoz képest 10-27 százalékos prémiumot kell fizetni, vagyis egy 50 négyzetméteres lakást havi 202 ezer forintért lehet bérelni. Balogh László, az Ingatlan.com vezető szakértője szerint ugyan mindig is volt felár a belvárosi lakásokon, de míg korábban csak 2-10 százalékkal került többe ezek bérlete, most viszont már 10-27 százalék a különbözet. De még a VII. kerületben is 5 százalékos prémiumot kell fizetni a lakásbérletért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt