Akár 25 százalékot is drágíthatott a belvárosi lakásbérlésen az Airbnb

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hiába bővül őrületes tempóban a rövid távra kiadott, gyakorlatilag lakáshotelként működő ingatlanok száma Budapesten, az airbnb-zés így is rendkívül megdrágította a lakásbérlést, főleg Budapest belső kerületeiben, derült ki az Ingatlan.com elemzéséből.

Mint írják, 2016 novemberéhez képest 6300-ról tízezer fölé nőtt az Airbnb-n hirdetett lakások száma, ez majdnem 70 százalékos növekedés. A legtöbben a VII. kerületben airbnbznek, ott háromezer lakás van a kínálatban.

Mégsem ott, hanem főleg az V. kerületben érezhető ezek árdrágító hatása. Ott az átlagos budapesti bérleti díjakhoz képest 10-27 százalékos prémiumot kell fizetni, vagyis egy 50 négyzetméteres lakást havi 202 ezer forintért lehet bérelni. Balogh László, az Ingatlan.com vezető szakértője szerint ugyan mindig is volt felár a belvárosi lakásokon, de míg korábban csak 2-10 százalékkal került többe ezek bérlete, most viszont már 10-27 százalék a különbözet. De még a VII. kerületben is 5 százalékos prémiumot kell fizetni a lakásbérletért.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.