Az Országos Roma Önkormányzat lemondásra és bocsánatkérésre szólította fel Pócs Jánost

POLITIKA
2019 március 26., 16:44

Az Országos Roma Önkormányzat közleményben tudatta, hogy mélységesen felháborítja Pócs János fideszes országgyűlési képviselő 2008-ban készült videója, amin az akkor még önkormányzati képviselő azzal viccelődik, hogy felgyújtja egy cigány alkalmazottját.

Pócs János
photo_camera Pócs János

Pócs a 444-nek pénteken elismerte, hogy ő hallható a videón. Azt mondta, a felvétel az azóta elhunyt cigány férfi kérésére készült, és viccnek szánták. Az RTL Híradónak azt mondta, azt csinálta, amit a barátja kért, bárcsak most is megtehetné.

Az ORÖ azt írja, „egyik embertársunk égetésével sem szabad viccelődni, különösen ebben az évben amikor a roma holokauszt 75. évfordulójára fogunk megemlékezni”.

Az ORÖ felszólítja Pócsot, hogy „azonnal mondjon le képviselői mandátumáról, és nyilvánosan kérjen bocsánatot”.

Korábban Setét Jenő aktivista, az Idetartozunk Egyesület elnöke is azt írta, hogy javasolja Pócsnak a lemondást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.