Minden vádat ejtettek Jussie Smollett ellen

bűnügy
2019 március 26., 21:56
comments 117

Jussie Smollett meleg színész azt állította, hogy két férfi rátámadt, megütötték, gyalázták a bőrszíne és a homoszexualitása miatt, trumpista jelszavakat kiabáltak neki, leöntötték fehérítővel, és végül egy kötelet dobtak a nyakába, de felvette velük a harcot, és a támadók elmenekültek.

Aztán jött a csavar: elfogták az állítólagos támadókat, akik azt mondták, a színész rendezte meg az egészet, ő bérelte fel őket. Ezt Smollett tagadta, de bement magától a rendőrségre, ahol megvádolták a hatóságok félrevezetésével, óvadék fejében szabadlábon védekezhetett. Egyes lapok viszont arról írtak, hogy Smollett (aki azért bőven nem A-listás színész) a népszerűségért és a magasabb fizetésért csinálhatta az egészet. Ő viszont végig kitartott az ártatlansága mellett.

Jussie Smollett
photo_camera Jussie Smollett Fotó: Paul Zimmerman/AFP

Kedden aztán a bíróságon mind a 16 vádpontot ejtették ellene. A döntés részletei még nem ismertek, de a chicagói rendőrség és a polgármester kiborult, mondván, megállt a vád, és Smollett nagyon rosszat tett a melegeknek az akciójával. A színész azt mondta: „Őszinte és következetes voltam minden szinten az első naptól fogva. Nem lennék az anyám fia, ha képes lennék egy cseppre is abból, amivel vádoltak.” (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.