Minden vádat ejtettek Jussie Smollett ellen

Jussie Smollett meleg színész azt állította, hogy két férfi rátámadt, megütötték, gyalázták a bőrszíne és a homoszexualitása miatt, trumpista jelszavakat kiabáltak neki, leöntötték fehérítővel, és végül egy kötelet dobtak a nyakába, de felvette velük a harcot, és a támadók elmenekültek.

Aztán jött a csavar: elfogták az állítólagos támadókat, akik azt mondták, a színész rendezte meg az egészet, ő bérelte fel őket. Ezt Smollett tagadta, de bement magától a rendőrségre, ahol megvádolták a hatóságok félrevezetésével, óvadék fejében szabadlábon védekezhetett. Egyes lapok viszont arról írtak, hogy Smollett (aki azért bőven nem A-listás színész) a népszerűségért és a magasabb fizetésért csinálhatta az egészet. Ő viszont végig kitartott az ártatlansága mellett.

Jussie SmollettFotó: Paul Zimmerman/AFP

Kedden aztán a bíróságon mind a 16 vádpontot ejtették ellene. A döntés részletei még nem ismertek, de a chicagói rendőrség és a polgármester kiborult, mondván, megállt a vád, és Smollett nagyon rosszat tett a melegeknek az akciójával. A színész azt mondta: „Őszinte és következetes voltam minden szinten az első naptól fogva. Nem lennék az anyám fia, ha képes lennék egy cseppre is abból, amivel vádoltak.” (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.