Focizás közben meghalt az újságíró, aki túlélte a brazil focicsapat repülőgép-balesetét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

2016 novemberében lezuhant egy brazil focicsapat, a Chapecoense tagjait szállító repülőgép. A balesetet csak öt focista és egy újságíró élte túl.

A 45 éves újságíró, Rafael Henzel volt az egyik túlélő. Kedden éppen a barátaival focizott, amikor szívrohamot kapott, és összeesett. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni.

Fotó: Nelson Almeida/AFP

A klub szerint Henzel volt a csapat feltámasztásának a szimbóluma, ő mesélte el a történetüket is. A gyászoló csapat azt kérte, hogy a szerdai mérkőzésüket, amit Henzel közvetítette, halasszák el. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.