Schmidt Mária a közmédia felületén gyalázza a németeket, miközben a magyar kormány nem győz udvarolni nekik

POLITIKA
2019 március 28., 15:38
comments 115

Schmidt Máriának számos címe van. A Terror Háza főigazgatója, a XX. és a XXI. Századi Intézet főigazgatója, Horthy Miklós legújabb méltatója, a több évre elhúzott emlékévek örökös kormánybiztosa. 2017 óta a Német–Magyar Barátság díj kitüntetettje. 

photo_camera Schmidt Mária átveszi a Német–Magyar Barátság díjat 2017 májusában Fotó: Terror Háza Múzeum / Facebook

A két ország közötti kapcsolatok erősítéséért odaítélt elismerést Schmidt 2017 májusban, három nappal azután vette át, hogy a közmédia felületén, a Látószög blogon azt írta, hogy a súlyosan arrogáns németek Hitler tervének megvalósításán dolgoznak. „ Ha egyszer irányba állítják és elindítják őket, történjék bármi, a »bunkerig« meg sem állnak” - írta, bár rögtön pipogyasággal is megvádolta a kontinens urait. Nem volt vadonatúj ez a németgyalázás Schmidtől, állította már párhuzamba Hitler és Merkel, és írta már azt is, hogy Merkel és a német elit horizontjába a holokauszt miatt kötelező Canossa-járáson kívül más nem fér bele.

A Német–Magyar Barátság díj nem olyan valami, amivel Schmidt Mária lesújtó véleményét a németekről javítani lehetne. Most csütörtökön szintén a közmédia felületén, a Látószög blogon  „Szabad a magyar nép.../lejárt napod, német!” Petőfi idézettel indítva írta meg, hogy reményei szerint a néppárti, Fidesz által is támogatott, bár a magyar kormánypárttal súlyos konfliktusba keveredett Manfred Weber nem lesz az Európai Bizottság vezetője. Nemcsak személy szerint vele van baja, hanem a német kereszténydemokratákkal, akik valójában liberálisok lettek, de Angela Merkellel is, „akinek elvtelensége minden határon túlment”, mert

  • migránssimogatóbbá vált, mint a migránsok betelepítésére szakosodott civilek,
  • radikálisabban és gyorsabban vezetett be atomstopot, mint azt bármelyik zöldpolitikus tette volna, 
  • és frakciójával nemcsak megszavaztatta, de egyenesen kezdeményezte is a homoszexuálisok házasságának engedélyezését, ami - így Schmidt - „lássuk be, egy állítólagosan keresztény párt esetében elég unikálisnak tűnik”. 

Schmidt egészen elképedt azon, hogy Manfred Weber ultimátumot adott Orbánnak, hogy a Fidesz a Néppárt tagja maradhasson. Különösen azon akadt ki, hogy a bajor kormány segítséget nyújtana ahhoz, hogy a CEU Budapesten maradjon. „Mégis, mi köze van hozzá Webernek? A németeknek? A bajoroknak? Az Uniónak? Nincs megfejtésem, csak egy: Soros! Megkérte és megígérte, hogy meghálálja! Úgy látszik, van az a pénz, amiért Webernek korpásodik a haja!”

Innentől teljesen bepörög a Német–Magyar Barátság díj tulajdonosa:

„A németeknek teljesen elgurult a gyógyszerük? Mégis mit gondolnak magukról? Védelmi képességük nincs, ezért biztonságot nem képesek az Uniónak nyújtani. A kiszámíthatóságról és a megállapodások betartatásáról nem tudnak, vagy nem akarnak gondoskodni. Szoft politikájuk nincs. Önzésük és filléreskedésük rég felzabálta az Európai Unió minden magasztos eszméjét. A geopolitikát nem értik, stratégiai gondolkodásuk megszűnt.” 

Illetve:

„Nem kéne elkezdeni gondolkozni, ha még van arrafelé valaki a Rajna mentén, aki tud?” 

Továbbá:

„A németek szíve helyén már jó ideje pénztárgép kattog, de újabban minden jel szerint az agyuk helyén is. Milyen demokráciafelfogás ez?”     

Schmidtnek a közmédia felületén megjelent posztja különösen jól időzített, hiszen amióta komolyan felmerült, hogy a saját pártszövetsége elleni kampánya miatt a német kereszténydemokraták is a Fidesz ellen fordultak, a magyar kormány tagjai mindent megtesznek, hogy keressék a németek barátságát. Volt titos küldöttségben Németországban Gulyás Gergely és Balog Zoltán is, hogy igyekezzen kicsit javítani a helyzeten, szerdán Palkovics László miniszter találkozott Berlinben német kollégájával, ahol azt mondta, hogy a magyar kormány támogatja Manfred Weber javaslatát a bajor partnerek - a BMW és a Müncheni Műszaki Egyetem - bevonását a CEU támogatói közé, hozzátéve, hogy az elképzelés "megfelel a jogszabályi feltételrendszernek, de a részleteket még ki kell dolgozniuk az érintetteknek".  

Gulyás Gergely pedig éppen aznap, amikor a Német–Magyar Barátság díjazottja megírta legújabb kirohanását a németek és a német kereszténydemokraták ellen, CSU-s képviselőket fogadott. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.