Százmillió forint állami támogatást kap az NB2-ből kiesni készülő balmazújvárosi fociklub

Az Index számolt be róla, hogy a Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet, mely szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának százmillió forintos állami támogatást kell folyosítania a balmazújvárosi focinak. 

Annak a balmazújvárosi fociklubnak, amely idén a másodosztályban küzd a kiesés ellen, illetve amelyik több pénzt kért az évre, mint a város költégvetése, és ami miatt felmerült a kérdés: a település vagy a fociklub menjen csődbe. Illetve szintén Balmazújváros volt az, ahogy a klub játékosai lakhattak a szociális bérlakásokban

A térség parlamenti képviselője, a fideszes Tiba István nemrég elárulta, hogy négymilliárd forintba került eddig a klub fenntartása. Most a kormánynak hála kicsit fellélegezhetnek, hiszen báriféle pályázás nélkül érkezik a százmillió forint. 

A pénzt a "versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatása" jogcím alatti keretből kell átcsoportosítani, érvel a rendelet, melyet Orbán Viktor jegyez. 

Orbán Viktor erről a kérdésről amúgy 2013-ban még így vélekedett:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.