Százmillió forint állami támogatást kap az NB2-ből kiesni készülő balmazújvárosi fociklub

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Index számolt be róla, hogy a Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet, mely szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának százmillió forintos állami támogatást kell folyosítania a balmazújvárosi focinak. 

Annak a balmazújvárosi fociklubnak, amely idén a másodosztályban küzd a kiesés ellen, illetve amelyik több pénzt kért az évre, mint a város költégvetése, és ami miatt felmerült a kérdés: a település vagy a fociklub menjen csődbe. Illetve szintén Balmazújváros volt az, ahogy a klub játékosai lakhattak a szociális bérlakásokban

A térség parlamenti képviselője, a fideszes Tiba István nemrég elárulta, hogy négymilliárd forintba került eddig a klub fenntartása. Most a kormánynak hála kicsit fellélegezhetnek, hiszen báriféle pályázás nélkül érkezik a százmillió forint. 

A pénzt a "versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatása" jogcím alatti keretből kell átcsoportosítani, érvel a rendelet, melyet Orbán Viktor jegyez. 

Orbán Viktor erről a kérdésről amúgy 2013-ban még így vélekedett:

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.