Százmillió forint állami támogatást kap az NB2-ből kiesni készülő balmazújvárosi fociklub

bűnügy
2019 március 30., 08:03

Az Index számolt be róla, hogy a Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet, mely szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának százmillió forintos állami támogatást kell folyosítania a balmazújvárosi focinak. 

Annak a balmazújvárosi fociklubnak, amely idén a másodosztályban küzd a kiesés ellen, illetve amelyik több pénzt kért az évre, mint a város költégvetése, és ami miatt felmerült a kérdés: a település vagy a fociklub menjen csődbe. Illetve szintén Balmazújváros volt az, ahogy a klub játékosai lakhattak a szociális bérlakásokban

A térség parlamenti képviselője, a fideszes Tiba István nemrég elárulta, hogy négymilliárd forintba került eddig a klub fenntartása. Most a kormánynak hála kicsit fellélegezhetnek, hiszen báriféle pályázás nélkül érkezik a százmillió forint. 

A pénzt a "versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatása" jogcím alatti keretből kell átcsoportosítani, érvel a rendelet, melyet Orbán Viktor jegyez. 

Orbán Viktor erről a kérdésről amúgy 2013-ban még így vélekedett:

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.