Százmillió forint állami támogatást kap az NB2-ből kiesni készülő balmazújvárosi fociklub

2019 március 30., szombat 7:03
118

Az Index számolt be róla, hogy a Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet, mely szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának százmillió forintos állami támogatást kell folyosítania a balmazújvárosi focinak. 

Annak a balmazújvárosi fociklubnak, amely idén a másodosztályban küzd a kiesés ellen, illetve amelyik több pénzt kért az évre, mint a város költégvetése, és ami miatt felmerült a kérdés: a település vagy a fociklub menjen csődbe. Illetve szintén Balmazújváros volt az, ahogy a klub játékosai lakhattak a szociális bérlakásokban

A térség parlamenti képviselője, a fideszes Tiba István nemrég elárulta, hogy négymilliárd forintba került eddig a klub fenntartása. Most a kormánynak hála kicsit fellélegezhetnek, hiszen báriféle pályázás nélkül érkezik a százmillió forint. 

A pénzt a "versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatása" jogcím alatti keretből kell átcsoportosítani, érvel a rendelet, melyet Orbán Viktor jegyez. 

Orbán Viktor erről a kérdésről amúgy 2013-ban még így vélekedett:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt