A honvédelmi miniszter szerint a dékán a felelős a Petőfi-vers cenzúrázásáért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vadai Ágnes DK-s képviselő azzal kapcsolatban kérdezte (pdf) Benkő Tibor honvédelmi minisztert, hogy mivel nem volt elég pozitív a Petőfi-vers, ezért a nyolcadikos fiú nem szavalhatta el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ünnepségén. Vadai megkérdezte, hogy melyik tábornoknak nem tetszett a vers, és hogy Benkő szerint a Magyar vagyok nem a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre való vers-e.

Benkő Tibor a válaszában (pdf) azt írta a képviselőnek a „tegező hangnemű kérdése kapcsán”, hogy a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kart vezető dékán, Pohl Árpád ezredes volt a felelős. Benkő egyébként semmi kivetnivalót nem talált a versben.

Forrás: Parlament

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.