Kiengedték a rendőrök Gulyás Mártont

Tbg
2019 április 1., hétfő 8:00
186

Hétfőn 11 óra után szabadon engedte a rendőrség Gulyás Márton aktivistát, közéleti vloggert, mondta el a 444-nek Matlák Gábor, Gulyás ügyvédje.

Gulyást péntek este tízkor rakták előzetesbe, miután délután a rendőrség körözést adott ki ellene, így az aktivista majdnem a maximálisan eltölthető időt, az egész hétvégét bent tölthette. Gulyás önként jelentkezett.

Matlák elmondta, az ügy előzménye egy február eleji tárgyaláson való hiányzás volt, amin Gulyás - állítása szerint önhibáján kívül - nem tudott megjelenni. A rendőrség azonban csak most, március végén adott ki emiatt körözést.

Gulyást csoportos garázdaság elkövetésével vádolják ebben az ügyben: a Városligetben tiltakoztak aktivisták és civilek a park beépítése ellen, amikor dulakodás alakult ki köztük és az építési terület védelmével megbízott biztonsági őrök között, miután a tiltakozók felmásztak a kerítésre. Gulyás ujját eltörték az őrök, de végül az ügyészség őt és társait vádolta meg.

Frissítés, 13:53 - Gulyás Facebook-oldalán reagált a történtekre, ahol magyarázatot is ad, miért hagyta ki a februári tárgyalást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt