Kiengedték a rendőrök Gulyás Mártont

Hétfőn 11 óra után szabadon engedte a rendőrség Gulyás Márton aktivistát, közéleti vloggert, mondta el a 444-nek Matlák Gábor, Gulyás ügyvédje.

Gulyást péntek este tízkor rakták előzetesbe, miután délután a rendőrség körözést adott ki ellene, így az aktivista majdnem a maximálisan eltölthető időt, az egész hétvégét bent tölthette. Gulyás önként jelentkezett.

Matlák elmondta, az ügy előzménye egy február eleji tárgyaláson való hiányzás volt, amin Gulyás - állítása szerint önhibáján kívül - nem tudott megjelenni. A rendőrség azonban csak most, március végén adott ki emiatt körözést.

Gulyást csoportos garázdaság elkövetésével vádolják ebben az ügyben: a Városligetben tiltakoztak aktivisták és civilek a park beépítése ellen, amikor dulakodás alakult ki köztük és az építési terület védelmével megbízott biztonsági őrök között, miután a tiltakozók felmásztak a kerítésre. Gulyás ujját eltörték az őrök, de végül az ügyészség őt és társait vádolta meg.

Frissítés, 13:53 - Gulyás Facebook-oldalán reagált a történtekre, ahol magyarázatot is ad, miért hagyta ki a februári tárgyalást.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.