A Fidesz nem mondatja le Pócs Jánost a kazános videó miatt

2019 április 2., kedd 15:36
168

A keddi sajtótájékoztatóján a Fidesz frakcióvezetőjét arról a nemrég előkerült videóról is megkérdezték, amin a fideszes Pócs János kazánba zárja az egyik cigány származású alkalmazottját, akit felgyújtással fenyeget, majd egy égő papírt is bedob hozzá. 

Kocsis Máté úgy látja: 

amit Pócs tett, az helytelen és szerencsétlen dolog, mert durva félreértésekre adhat okot. 

A frakcióvezető azt mondta, mindezt tisztázta a képviselővel, aki ezt belátta. Pedig amikor mi kérdeztük ugyanerről a képviselőt, még semmi kivetnivalót nem talált benne, sőt azt mondta ez egy nagyon jó felvétel, egy vidám, ironikus felvétel. Hétfőn pedig - a böjt ellenére - elmondta, hogy a frakcióban fel sem merült a lemondatása. Pedig korábban az Országos Roma Önkormányzat is erre szólította fel.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Kocsis Máté szerint Pócs János - aki a videó készítésekor még nem volt a parlament tagja, de önkormányzati képviselő volt - egész élete során nagyon sok nehéz sorsú cigány embernek adott munkát és sok cigány családnak megélhetést. Ezért minden vele szemben felhozott, cigányellenességről szóló vádat hamisnak tart.

A Pócs János lemondását követelő ellenzékiek sajtótájékoztatójára úgy reagált, hogy amit az ellenzék művel az ügyben, az maga a kettős mérce. A Fidesz nem vesz részt abban az ellenzéki politikai kampányjátékban, hogy a baloldal szerint egy parlamenti képviselőnek zsidókat listázni lehet, zsidó emlékművet leköpni lehet, karlendítéssel dúsított esküvői fotó után magas párttisztséget betölteni lehet, lakásmaffiaügyekbe keveredni vagy házfelújítással el nem számolni lehet, de nem lehet megtartani a mandátumot egy szerencsétlen baráti viccelődés esetén. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt