A Fidesz nem mondatja le Pócs Jánost a kazános videó miatt

POLITIKA
2019 április 02., 15:36
comments 162

A keddi sajtótájékoztatóján a Fidesz frakcióvezetőjét arról a nemrég előkerült videóról is megkérdezték, amin a fideszes Pócs János kazánba zárja az egyik cigány származású alkalmazottját, akit felgyújtással fenyeget, majd egy égő papírt is bedob hozzá. 

Kocsis Máté úgy látja: 

amit Pócs tett, az helytelen és szerencsétlen dolog, mert durva félreértésekre adhat okot. 

link Forrás

A frakcióvezető azt mondta, mindezt tisztázta a képviselővel, aki ezt belátta. Pedig amikor mi kérdeztük ugyanerről a képviselőt, még semmi kivetnivalót nem talált benne, sőt azt mondta ez egy nagyon jó felvétel, egy vidám, ironikus felvétel. Hétfőn pedig - a böjt ellenére - elmondta, hogy a frakcióban fel sem merült a lemondatása. Pedig korábban az Országos Roma Önkormányzat is erre szólította fel.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Kocsis Máté szerint Pócs János - aki a videó készítésekor még nem volt a parlament tagja, de önkormányzati képviselő volt - egész élete során nagyon sok nehéz sorsú cigány embernek adott munkát és sok cigány családnak megélhetést. Ezért minden vele szemben felhozott, cigányellenességről szóló vádat hamisnak tart.

A Pócs János lemondását követelő ellenzékiek sajtótájékoztatójára úgy reagált, hogy amit az ellenzék művel az ügyben, az maga a kettős mérce. A Fidesz nem vesz részt abban az ellenzéki politikai kampányjátékban, hogy a baloldal szerint egy parlamenti képviselőnek zsidókat listázni lehet, zsidó emlékművet leköpni lehet, karlendítéssel dúsított esküvői fotó után magas párttisztséget betölteni lehet, lakásmaffiaügyekbe keveredni vagy házfelújítással el nem számolni lehet, de nem lehet megtartani a mandátumot egy szerencsétlen baráti viccelődés esetén. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.