Fekete-Győr: Senkit nem akartam bántani, hiszen nem hiszek az erőszakban

Több 444 videó?
Szeretném

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közölte, hogy szerdán hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét.

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu

Fekete-Győr ezzel kapcsolatban ezt írta ki a Facebook-oldalára:

„Ma reggel az Ügyészségen hallgattak meg, ahol ismertették velem a tényállást, miszerint a december 13-án megrendezett, rabszolgatörvény elleni tüntetésen a rendőrsorfal mögé dobtam egy játékboltban kapható, ártalmatlan füstszórót, ami szerintük néhány rendőrt akadályozhatott a tisztán látásban. Sérülés természetesen nem történt.

Emiatt hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak, amit egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel büntethetnek. Ettől egyébként nem tartok.

A fenti tényállásból is látszik, hogy senkit nem akartam bántani, hiszen nem hiszek az erőszakban. Hiszek viszont abban, hogy az ügyészségnek ma Magyarországon nem lehet más az elsődleges feladata, mint a politikusbűnözők és rokonaik elszámoltatása. Az EU-s pénzeket ellopják, 50 milliós Mercedeseket, vadászházakat, milliárdos luxusjachtokat vesznek belőle.

A Momentummal azért dolgozunk, hogy az uniós pénzeket CSAK azok kapják, akik a leginkább rászorulnak: orvosaink, tanáraink, reményvesztett munkavállalóink.

Ami pedig engem illet: ha bármilyen hibát elkövettem, azért természetesen minden felelősséget vállalok.”

A poszthoz tartozó képre azt írta:

„Az Ügyészség egy füstölő miatt fenyeget börtönnel, miközben félrenéz, amikor a Fidesz megállás nélkül lopja az EU-s pénzeket.”