Habony emberét úgy vették havi 700 ezres fizetéssel a Szegedi Tudományegyetemre, hogy egy ideje létszámstop és megszorítások vannak az intézményben

politika
2019 április 4., 9:45
comments 115

A hét elején írtuk meg, hogy havi 700 ezer forintos fizetést kap a Szegedi Tudományegyetemtől Kobza Miklós, akit Habony Árpád köreihez sorolnak, korábban az MTVA sajtófőnöke, Orbán Viktor fotósa, és Facebook oldalának szerkesztője volt. Kobza hivatalosan hallgatókat toboroz az egyetemnek és az intézmény országos sajtómegjelenéseit intézi. Arról is hallani, hogy a Fidesz a Botka László elleni kampányban is számít Kobza munkájára Szegeden, nyilván az egyetemi megbízásától teljesen függetlenül.

Kobza alkalmazásának és fizetésének híre hullámokat keltett a Szegedi Tudományegyetemen belül is, a HVG-nek nyilatkozott az egyik oktató, Barát Erzsébet, aki többek között azt mondta:

„A professzori fizetéseken is túllő a politikai megbízott hétszázezres szerződése. Miközben a bértábla legfelső során álló professzorok 'csúcsfizetése' bruttó 587 664 forint, és egy docens alig több mint a felét kapja, addig egy adjunktus még a felét sem viszi haza a 'közkapcsolatokkal' megbízott Kobza Miklós fizetésének.”

Barát arról is beszélt, hogy több tanszéken, intézetnél gyakorlatilag létszámstop és megszorítások vannak, a nyugdíjba vonulók helyét pedig nem lehet automatikusan feltölteni. A HVG idézi a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének egyik képviselőjét, aki szerint az oktatók számára megalázó helyzet, hogy marketingfeladatokra dupla fizetéssel hoztak valakit, aki maga is elismerte: hogy az egyetemen kívül politikai feladatokat teljesít.

(A cím feletti képen Kobza Miklós az ajtó mellett balra kezében egy boros pohárral Habony Árpád testvérének buliján.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt