6 milliárd forint nyereséget termelt Mészáros Lőrinc tőzsdei cége

Büszkeségtől duzzad Mészáros Lőrinc nemzetközi tőkepiacra készülő vállalatbirodalma, amely nemrég az Év Alaptőke-emelése díjat is elnyerte. (Nem vicc.)

Kiemelkedő évet zárt a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018-ban, a társaság üzleti eredményességét mutató EBITDA egy év alatt több mint háromszorosára, 11,7 milliárd forintra nőtt - derül ki a tőzsdei társaság nemzetközi számviteli elvek szerinti (IFRS) konszolidált éves jelentéséből, amelyet pénteken, piaczárást követően tett közzé.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben ismertetik: 

a vállalatcsoport 28,2 milliárdos nettó árbevétel mellett 6 milliárd forintos nyereséget ért el. 

Ennek csaknem 90 százaléka a turisztikai szegmens (Hunguest Hotels Zrt., Balatontourist) teljesítményéből származott.

Egyszeri, technikai tételként módosította pozitív irányba a társaság 2018-as eredményét az Appeninn Nyrt. ingatlanállományának könyv szerinti értékéhez képesti felértékelődése - folytatódik a tájékoztató, amely arra nem tér ki, hogy az Appeninnban milyen illusztris családdal üzletelnek együtt.

A tulajdonosok nem kapkodnak a pénzük után: „A közgyűlésen az igazgatóság azt a javaslatot fogja tenni, hogy a társaság teljes adózott eredménye az eredménytartalékba kerüljön.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.