Kecskeméten is együtt indul az ellenzék az önkormányzati választáson

politika
2019 április 05., 04:46
comments 104

Egyre több városban állapodnak meg a komolyan vehető ellenzéki pártok arról, hogy közösen állítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson. Született már ilyen megállapodás Baján, Szombathelyen, Egerben, Miskolcon, Pécsen, Székesfehérváron és Veszprémban is formálódik a megállapodás. A kecskeméti KecsUP.hu szerint Kecskeméten is megállapodott egymással a közös indulásról a Momentum, az LMP, a Jobbik, a DK és az MSZP.

A lap szerint az 5 párt hónapok óta tárgyal, és hamarosan be is jelentik majd a megállapodást.

Az MSZP a KecsUP-nak azt mondta, „külön indulni csak demokráciában van értelme. Jelenleg azonban nem beszélhetünk demokráciáról. Ezért úgy gondoljuk, hogy egyetlen út vezet a kormány leváltásához és a demokrácia helyreállításához, ha egy az egyben mérkőzünk meg a kormánypárti jelöltekkel. Ezt el is várják tőlünk választóink.”

A helyi Momentum szerint:

„A Momentum partner lesz minden konstruktív együttműködésben, amely közelebb hoz minket ahhoz, hogy kisöpörjük a jelenleg hatalmon lévő bűnözőket a közéletből. Így a Momentum mindent megtesz azért, hogy ősszel az önkormányzati választásokon, Kecskeméten minden körzetben egy hiteles és esélyes jelölt álljon szemben a Fidesszel.”

Az LMP azt közölte:

„A politika olyan eszköz az emberek kezében, amivel meg lehet változtatni a rosszul és öncélúan működő rendszereket. A politika nem egyeseké, hanem a közösségeké, amit arra használhatnak fel, hogy egy biztonságosabb és élhetőbb világot teremthessenek. Az LMP elkötelezett az ellenzéki együttműködésben, és részt vesz az ellenzéki pártokkal való közös indulás megteremtésében az őszi önkormányzati választásokon.”

A DK helyi közleménye:

„Kecskeméten is érzékeljük mi, ellenzéki pártok, hogy csak egy módon lehet változás a város vezetésében, ha együttműködünk a lehető legszélesebb körben. Az öt párt hónapok óta tárgyal, az asztalhoz mindig egyenrangú partnerként ülünk le.”

A Jobbik pedig:

„Ahogyan más városokban, úgy Kecskeméten is az ellenzéki szavazók elvárják a pártoktól a felelősségteljes viselkedést. Az őszi önkormányzati választáson a választókerületekben az 1-1 elleni felállás vezethet csak eredményre, ahol hiteles embereket kell az állampárti jelölttel szemben indítani. A helyi alapszervezet részt kíván venni a jelenleg regnáló fideszes városvezetés leváltásában.”

A KecsUP emlékeztet, Baja és Kecskemét mellett más megyei városokban is formálódik az ellenzéki együttműködés: Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán és Kalocsán is tárgyalnak az ellenzéki erők.

Kecskemét egyébként hagyományosan a Fidesz egyik legerősebb bástyája, jelenleg a Matolcsy-családhoz tartozó Szemereyné Pataki Klaudia a város polgármestere.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.