A belga kézben lévő Újpestet is bekebelezné a NER

20 millió euróért megválna az Újpest FC-től a klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet - írja a Magyar Nemzet. A kormánylap annyira jól értesült, hogy a lehetséges vevőt is megnevezi. Szerintük Garancsi István lehet az új tulajdonos. Amivel az a probléma, hogy az Orbán Viktort meccsekre reptető, közös hegymászáson a miniszterelnökkel egy kötelet használó Garancsi a tulajdonosa az egykori Videotonnak, amit ma már Mol-Vidinek hívnak. És egyelőre még Magyarországon sem lehet több csapata egy tulajdonosnak. 

Roderick Duchatelet a tavalyi kupadöntő után, amikor az Újpest a felcsútiakat verve nyerte meg a Magyar KupátFotó: ujpestfc.hu

A megoldás a Magyar Nemzet szerint az lehet, hogy a székesfehérvári csapatot átveszi a már amúgy is névadó Mol, így Garancsi - aki egyébként nem nagy focirajongó, ellenben cégei rendszeresen nyernek a közbeszerzéseken - átveheti a IV. kerületi csapatot. 

Az Újpest az NBI-es mezőny egyetlen külföldi tulajdonban lévő csapata. Az állami foci országában ezen már régóta igyekeznek változtatni. Lehet, hogy a Magyar Nemzet cikke is csak egy újabb nyomás a belga tulajdonoson, mindenesetre a lap által megkeresett Roderick Duchatelet szavaiból úgy tűnik, van az a pénz, amiért megválna a klubtól. Az Újpest ára 20 millió euró, vagyis több, mint 6 milliárd forint. 

Nemcsak az Újpest kerülhet a NER-körön belülre. Napokon belül hivatalosan is bejelenthetik, hogy egy fideszes politikus cége, a határkerítést kiépítő és üzemeltető metALCOM Zrt. veszi meg a Honvédot. Az ár 10 millió euró, vagyis 3 milliárd forint lehet. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.