Eltüntették a brit útlevelekről az Európai Unió nevét

külföld
2019 április 06., 04:13
comments 205

A brit belügyminisztérium arra számított, hogy március 29-re Nagy-Britannia összehozza a kilépést, ezért elkezdték kiadni azokat az útleveleket, amiknek a fedelén már nem szerepel az Európai Unió neve.

link Forrás

Bár a brit törvényhozás képességeit túlértékelő lépés logikusnak tűnik, sok olyan okmányigénylőt felbosszantott, akik ragaszkodnának az uniós tagsághoz. Susan Hindle Barone, aki az első között kapta kézhez az új útlevelet, azt írta, sokkolta, amikor meglátta a borítót, mert valójában még meg sem történt a kilépés, de már itt az első kézzelfogható jele a Brexitnek.

Közben a belügyminisztérium közölte, hogy bár március 30-án elkezdték kiadni az EU nélküli útleveleket, de ezzel párhuzamosan még kaphatók a régiek. Ugyanakkor kikötötték, hogy nem lesz kívánságműsor, senki sem választhat a kettő közül. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.