Azért kampányol a Fidesz az Európai Néppárt cuccaiban, mert azokat ajándékba kapta Brüsszelből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hiába háborúzik a saját pártszövetségével is az emiatt fel is függesztett párttagságú Fidesz, a hétvégén elindult EP-kampányban mégis az Európai Néppárt cuccaiban árasztották el az utcát a magyar kormánypárt aktivistái. 

A szív fölött az EPP logója. Fotó: György István/Facebook

Szombaton megírtuk, hogy a fideszeseken van EPP-s logós baseballsapka, kabát, póló, táska, többféle színben. 

Csak feltételeztük, hogy a Néppárt küldte a több rakomány kampányterméket, a Fidesz aztán megerősítette ezt most az Index kérdésére

Mint írják:

„Nincs ebben semmi meglepő, ezek hivatalos EPP kampánytárgyak, melyeket az EPP minden tagpártja rendszeresen megkap, a Fidesz pedig az EPP tagpártjaként indul a választáson. Mi azért küzdünk, hogy visszafordítsuk az EPP balratolódását és megakadályozzuk, hogy a Néppárt beálljon a bevándorláspárti koalícióba. Ha ez sikerül, akkor ezek az EPP-s holmik a jövőben is jók lesznek valamire”.

De persze a Fidesznek ebben is vannak kurucai. Boldog István valami egészen egyedi kiegészítőt villantott. Nem NER-mellény, de nem is megkülönböztető mez, hanem a kettő egyben:

A hívek sem lehet könnyű dolguk, hogy akkor most akiknek aláírnak, azoktól le is kéne lépni azonnal. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.