Az LMP mégis tudott arról, hogy Puzsér ki akar szállni az előválasztásból, de végül nem is szállt ki

2019 április 9., kedd 11:28
486
Puzsér VS Karácsony  Fotó: botost/444.hu

Tovább bonyolódik az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztásának képlete azok után, hogy Puzsér Róbert bejelentette: kiszáll a folyamatból, amiért az LMP-n túli összes baloldali párt megállapodott arról, hogy az egyes budapesti kerületekben milyen közös jelölteket indítanak. 

Puzsér függetlenként indul, de támogatásáról biztosította őt az LMP és a Jobbik. Vele szemben Karácsony Gergely áll, aki mögött az MSZP, a Párbeszéd és a DK sorakozott fel. Kettejük között dőlne el az előválasztás nyáron. Illetve dőlt volna, mert Puzsér jelenleg nem hajlandó azon részt venni.

Iratkozz fel a Jó hírlevélre!
Minden, amit érdemes csinálni Budapesten. Fizetned csak akkor kell, ha tetszik!

Kedd reggel Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője az ATV reggeli adásában azt mondta, hogy Puzsér nem egyeztetett velük erről a döntéséről, és az LMP továbbra is tartja magát az előválasztásról kötött megállapodáshoz. 

Kedd délutánra nagyot fordult a világ. Az LMP friss közleményéből ugyanis kiderült, hogy mindenki mindent félreértett: Puzsér nem a tudtuk nélkül szállt ki az előválasztásból, hanem a tudtuk mellett nem szállt ki.Ez az egyenlet úgy jött ki, hogy 

  1. Puzsér valójában nem állt el az előválasztásól, csak „felfüggesztette” szándékát, hogy megméresse magát,  „amíg Karácsony Gergely nem tér vissza a 2018. december 20-án aláírt szándéknyilatkozatban rögzített feltételekhez.”
  2. Az LMP kongresszusa úgy döntött, előválasztást akar, de úgy, ahogy azt Puzsér szeretné. Ők pontosan tudták, hogy Puzsér csak felfüggeszti indulását, és nem száll ki. 

Ez a cikk bármikor tovább frissülhet. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt