Hatott a néppárti ultimátum: a kormány kész újra megvizsgálni a CEU működését

2019 április 9., kedd 2:01
102

„A Müncheni Műszaki Egyetem részvétele a magyar felsőoktatásban a CEU-val való együttműködés keretében semmilyen akadályba nem ütközik,” - válaszolta a Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek a Miniszterelnökség államtitkára.

„A Kormány Bajorország részvételét olyan bizalomerősítő lépésnek tekinti, amelynek nyomán kész megvizsgálni az Egyesült Államokban, Németországban és Magyarországon egyaránt elismert diplomák kiadásának lehetőségét,”

tette hozzá Orbán Balázs. Lényegileg megerősítve a miniszterelnök korábban a bajor kormánynak írt levelét, amiben megígérte, hogy a magyar kormány nem fog keresztbe tenni annak, hogy a Müncheni Műszaki Egyetem a CEU-val való együttműködésének keretében részt vegyen a magyar felsőoktatásban.

Manfred Weber, az Európai Néppárt listavezetője budapesti látogatásán közölte: a müncheni egyetem és a BMW beszállhatnak a CEU fenntartásába. Így lényegileg nem vonatkozna rá a lex CEU, hiszen ha európai fenntartói is lesznek az egyetemnek, akkor már EU-s oktatási intézménynek számít. A Müncheni Műszaki Egyetem már be is jelentette, hogy három professzori állást hozna létre a CEU-n.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt