Nem lehetett megállapítani, melyik ikertestvér balhézott, úgyhogy mindkettőt felmentették

ÉLET
2019 április 09., 12:14
comments 154

Egy leuven-i bíróság felmentette a vád alól egy ikertestvérpár tagjait, akiket egy 2015 őszén történt, trafik előtti verekedés miatt állítottak bíróság elé. 

A bíróság biztonsági felvételek nyomán idézte be a két, egyaránt 28 éves vádlottat, ám végül mindkettejüket szabadon engedték, mivel a videó alapján képtelenség volt megállapítani, melyikük vett részt a bunyóban, és okozott sérülést a verekedésben részt vevő másik férfinak. 

Sem a rendőrök, sem az áldozat nem tudott ebben a kérdésben megnyugtató választ adni, a bíróság szerint ahhoz pedig nem állt elegendő bizonyíték rendelkezésre, hogy mindkettejüket elítéljék. 

2015 októberében történt, hogy az egyik ikertestvér leesett biciklijéről egy leuveni kisbolt előtt. Állítólag emiatt nagy kacagás támadta a járókelők között, ebből lett aztán vérre menő ökölharc, sérülés, és bírósági ügy. Az biztos, hogy mindkét tesó jelen volt, de hogy ki ütött, nem lehetett kideríteni. 

A két testvér közül csak az egyikük jelent meg a bíróságon, és ő azt vallotta, hogy próbálta visszafogni testvérét, de végül ő kapott egy maflást a későbbi áldozattól. Mivel az egyik testvér kifejezetten próbálta megakadályozni a balhét, de nem tudta őt azonosítani, a bíróság végül inkább úgy döntött, hogy egyiküket sem bünteti meg. 

Épp ellentetés logikájú döntés született, mint múlt héten Brazíliában, ahol egy bíróság úgy döntött, mivel nem megállapítható, egy ikerpár melyik tagja az apja egy lánynak, mindkettejüknak gyerektartást kell fizetniük. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.