Összeolvadnak Mészáros tőzsdei cégei

2019 április 9., kedd 12:28
160
Mészáros Lőrinc összeolvaszt Fotó: botost/444.hu

„Rendkívüli közgyűléseken döntöttek a társaságok a Konzum Nyrt. beolvadásáról az Opus Global Nyrt.-be hétfőn, az előzetesen közölt előterjesztések jóváhagyásával” 

- tudatták a társaságok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az MTI szerint. 

A közleményben az áll, hogy a közgyűlések elfogadták a társaságok tavalyi mérlegbeszámolóit, a beolvadás szabályait, valamint a jogutód Opus Global Nyrt. alapszabályát, és egyben felhatalmazták az igazgatóságokat az egyesülési szerződés aláírására. Maga a beolvadás 2019 június 30-án történik meg.

 A Konzum és az Opus Global részvényeinek átváltását 2:1 arányban határozták meg. Utoljára június 24-én lehet majd kereskedni még Konzum-részvényekkel, míg a jogutód részévnyei július 1-től foroghatnak majd az értéktőzsdén.

A Konzum Nyrt. konszolidált saját tőkéje tavaly év végén 74 milliárd, az Opus Global Nyrt.  konszolidált saját tőkéje ugyanekkor több mint 280 milliárd forint volt. 

Friss és kapcsolódó hír, hogy a két tőzsdei céget idáig operatívan vezető Jászai Gellért lemondott pozícióiról, és a továbbiakban az Opus-birodalom alá sorolt 4IG informatikai vállalatot vezeti majd. 

A 4IG Nyrt. a piaci hírek szerint hamarosan ajánlatot tesz a Magyar Telekom vállalati infokommunikációs leánycége, a T-Systems Magyarország Zrt. felvásárlására, és ennek az üzletnek a lebonyolítása lesz Jászai legfontosabb feladata. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt