Összeolvadnak Mészáros tőzsdei cégei

üzlet
2019 április 09., 12:28
comments 155
Mészáros Lőrinc összeolvaszt
photo_camera Mészáros Lőrinc összeolvaszt Fotó: botost/444.hu

„Rendkívüli közgyűléseken döntöttek a társaságok a Konzum Nyrt. beolvadásáról az Opus Global Nyrt.-be hétfőn, az előzetesen közölt előterjesztések jóváhagyásával”

- tudatták a társaságok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az MTI szerint.

A közleményben az áll, hogy a közgyűlések elfogadták a társaságok tavalyi mérlegbeszámolóit, a beolvadás szabályait, valamint a jogutód Opus Global Nyrt. alapszabályát, és egyben felhatalmazták az igazgatóságokat az egyesülési szerződés aláírására. Maga a beolvadás 2019 június 30-án történik meg.

A Konzum és az Opus Global részvényeinek átváltását 2:1 arányban határozták meg. Utoljára június 24-én lehet majd kereskedni még Konzum-részvényekkel, míg a jogutód részévnyei július 1-től foroghatnak majd az értéktőzsdén.

A Konzum Nyrt. konszolidált saját tőkéje tavaly év végén 74 milliárd, az Opus Global Nyrt. konszolidált saját tőkéje ugyanekkor több mint 280 milliárd forint volt.

Friss és kapcsolódó hír, hogy a két tőzsdei céget idáig operatívan vezető Jászai Gellért lemondott pozícióiról, és a továbbiakban az Opus-birodalom alá sorolt 4IG informatikai vállalatot vezeti majd.

A 4IG Nyrt. a piaci hírek szerint hamarosan ajánlatot tesz a Magyar Telekom vállalati infokommunikációs leánycége, a T-Systems Magyarország Zrt. felvásárlására, és ennek az üzletnek a lebonyolítása lesz Jászai legfontosabb feladata.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.