Rablás volt Albánia nemzetközi repülőterén, egy elkövetőt agyonlőtt a rendőrség

Álarcos fegyveresek elraboltak egy pénzszállítmányt Albánia nemzetközi repterén. A helyszínre érkező rendőrök üldözőbe vették az elkövetőket, és az egyiküket agyonlőtték.

A rablók egy tűzoltóknak fenntartott kaput áttörve hatoltak be a reptér betonjára, a készpénzszállítmány közelébe, majd a zsákmányukkal egy autón elmenekültek. A rendőrség a repülőtértől egy km-re beérte őket, és tűzharcba keveredett velük. Az egyik rabló meghalt, a többiek továbbmenekültek.

A halott férfinél a rendőrség szerint gépkarabélyt, gránátot és több tár lőszert találtak. A többi tettest még keresik. Az elkövetők legalább hárman lehettek a felderítésükben helikopteres egység is részt vesz.

Az első repülőgép az Air Albania megnyitó ünnepségén 2018. szeptember 14-én.Fotó: Olsi Shehu/Anadolu Agency

A zsákmány az első tájékoztatás szerint 2 millió euró (kb. 640 millió forint) lehet. Később ennek az ötszöröséről is beszéltek a helyi híradásokban. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.