Rablás volt Albánia nemzetközi repülőterén, egy elkövetőt agyonlőtt a rendőrség

bűnügy
2019 április 09., 19:17

Álarcos fegyveresek elraboltak egy pénzszállítmányt Albánia nemzetközi repterén. A helyszínre érkező rendőrök üldözőbe vették az elkövetőket, és az egyiküket agyonlőtték.

A rablók egy tűzoltóknak fenntartott kaput áttörve hatoltak be a reptér betonjára, a készpénzszállítmány közelébe, majd a zsákmányukkal egy autón elmenekültek. A rendőrség a repülőtértől egy km-re beérte őket, és tűzharcba keveredett velük. Az egyik rabló meghalt, a többiek továbbmenekültek.

A halott férfinél a rendőrség szerint gépkarabélyt, gránátot és több tár lőszert találtak. A többi tettest még keresik. Az elkövetők legalább hárman lehettek a felderítésükben helikopteres egység is részt vesz.

Az első repülőgép az Air Albania megnyitó ünnepségén 2018. szeptember 14-én.
photo_camera Az első repülőgép az Air Albania megnyitó ünnepségén 2018. szeptember 14-én. Fotó: Olsi Shehu/Anadolu Agency

A zsákmány az első tájékoztatás szerint 2 millió euró (kb. 640 millió forint) lehet. Később ennek az ötszöröséről is beszéltek a helyi híradásokban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.