232 millió forintért tervezhet (!) iskolát Felcsútra a Mészáros család cége

bűnügy
2019 április 10., 08:35
comments 220

Elsőre nem jött össze, de második körben sikerrel járt az új felcsúti iskola megtervezéséről szóló kiíráson a FEJÉR Tervező és Mérnökiroda Kft., melynek tulajdonosa a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt.

Mint a Közbeszerzési Hatóság honlapjáról kiderül, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) által tavaly augusztusban kiírt munkát 232 millió forintért vitte el a Mészáros-cég. Ennek keretében vállalják a felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálatát és továbbtervezését kivitelezési tervdokumentációvá, az árazott és árazatlan tételes és mennyiségi költségvetés elkészítését.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) augusztus 17-én indított hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárást. Azért ezt az eljárástípust alkalmazták, mert mint még tavaly közölték, „a szerződés kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezettel köthető meg”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.