Vajna Tímea havi 4 millióért lép be a Vajna-cég vezetésébe

2019 április 10., szerda 11:48
422

Március 1-jétől Vajna Tímea lett az AV Invetsments Kft., a Vajna-birodalom magyarországi érdekeltségeit összefogó holdingcég társügyvezetője - írja a G7. Bár a változást még nem jegyezték be, a szükséges iratok már beérkeztek a cégbíróságra.

A Vajna-örökség megmaradt részét összefogó cégnek még két ügyvezetője van, Kovács Andrea, Vajna bizalmasa és Samuel Russell Falconello, az elhunyt üzletember korábbi amerikai cégtársa. Az özvegy egyedül nem, csak Falconellóval közösen jogosult képviselni a céget, azaz nagy felelőssége nincsen.

Munkájáért azonban az év végéig havi 12500 euró, azaz jelenlegi árfolyamon valamivel több mint 4 millió forint díjazásra jogosult.

A Vajna-birodalom legfontosabb vállalatai azok, amik a kaszinókat működtetik, de ezeken kívül is vannak még benne cégek, a csoport értéke több 10 milliárd forint. A G7 szerint az öröklés körül még nincs minden eldöntve, hosszú eljárás is jöhet majd, hogy megállapítsák, mi kié lesz. A TV2-nél az már látszik, hogy Vajna halála után szinte azonnal elkezdte átvenni a hatalmat a csatornánál Mészáros Lőrinc, azaz Orbán Viktor üzleti köre. (G7)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt