A Sétáló Budapest aktivistái „Parkolási maffia” felirattal látogatták meg a kampányát éppen megnyitó Karácsony Gergelyt

Nem úgy tűnik, hogy Budapesten közös ellenzéki jelölt áll ki Tarlós Istvánnal, Orbán Viktor, illetve a Fidesz jelöltjével szemben: a két meghatározóbbnak tekinthető ellenzéki csoport ismét összekoccant szombaton.

Karácsony Gergely 2019. április 13-ánFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Karácsony Gergely, aki az MSZP és a Párbeszéd színeiben jelölte magát az őszi főpolgármester-választásra, az Ankert közben tartotta kampánynyitó rendezvényét, ahol is Szabad és zöld, élő és élhető Budapestet ígért.

Az eseményt a Sétáló Budapest aktivistái látogatták meg, akik pormaszkban és MSZP-, illetve Fidesz-logókkal ellátott, „Parkolási maffia” feliratú transzparenssel emlékeztették a jelöltet, hogy zuglói polgármesterként részt vett a zuglói parkolási mutyiban, amelyről többek között a 444 parkolási visszaélésekről szóló videója is beszámolt.

Fotó: Meszlenyi Andras

A Mérce tudósítása szerint az LMP-s és jobbikos aktivistákat a Párbeszéd képviselője, Tordai Bence fogadta és a sajtótájékoztatóról kihozott szendviccsel kínálta meg. A parkolási maffiát illető kérdésekre pedig azt válaszolta, „majd megoldjuk egyesült erővel, mint az eddig is az ellenzéki egyeztetéseken”.

Karácsonyt a Fidesz is támadja a zuglói parkolási mutyi miatt jóllehet az automaták kihelyezését az MSZP mellett a fideszes képviselők is támogatták, a polgármester tartózkodott, de nem szavazta le az előterjesztést.

A Sétáló Budapest Facebook-oldalán azt írja, „Karácsony nem pusztán egy szavahihetetlen ember, de alkalmatlan és gyenge vezető. Vele nem lehet és nincs is értelme leváltani Tarlóst.”

Hogy végül valóban lesz-e ellenzéki előválasztási küzdelem nyáron, egyelőre nem tudni. Egymásnak ellentétes információk látnak erről napvilágot. Pénteken arról írtunk, hogyan tesz keresztbe az ellenzéki együttműködésnek az MSZP-Fidesz érdekközösség. (Mérce/444/Címlapkép: Sétáló Budapest)