Rálőttek a rendőrök a férfira, aki kétszer belehajtott a londoni ukrán nagykövet autójába

külföld
2019 április 13., 13:51
comments 27

Kétszer is szándékosan belehajtott valaki szombat reggel a londoni ukrán nagykövetnek a diplomáciai képviselet előtt parkoló hivatali autójába - közölte szombaton az ukrán nagykövetség, hozzátéve, hogy a rendőrök lövéseket adtak le az elkövető gépkocsijára, de senki nem sebesült meg.

„Azonnal riasztottuk a rendőrséget, és a gyanúsított járművét feltartóztatták. Mindazonáltal, a rendőrök közbelépése ellenére, a támadó újra nekiment a nagyköveti autónak. Válaszul a rendőrök kénytelenek voltak rálőni az elkövető gépkocsijára.”

Natalia Galibarenko ukrán nagykövetet fogadja II. Erzsébet 2016-ban
photo_camera Natalia Galibarenko ukrán nagykövetet fogadja II. Erzsébet 2016-ban Fotó: JONATHAN BRADY/AFP

A londoni rendőrség megerősítette, hogy rendőreik fegyvert használtak, mielőtt őrizetbe vették az elkövetőt. Hozzátették, hogy a reggeli incidenst nem terrorcselekményként kezelik. 

Egyik közlemény sem azonosította az elkövetőt és nem közölték, hogy mivel vádolják. (NBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.