A szerb elnök bocsánatot kért az ellene szervezett tüntetésen elhangzott magyarozásért

2019 április 14., vasárnap 14:44
144

Szombaton mintegy 15 ezer ember tüntetett Belgrádban tiszta választásokat és elfogulatlan köztévét követelve. A szerb fővárosban december óta rendszeresek az ellenzéki megmozdulások, a tüntetők egy esetben a köztévé székházába is betörtek.

A tüntetéseken igen sokféle politikai erő képviselteti magát, a nyugatos liberálisoktól szélsőjobboldali szervezetekig, a tarka nagykoalíciót leginkább az Aleksandar Vucic elnök iránti harag tartja csak össze.

A tüntetés egyik felszólalója, Sergej Trifunovic többek között így fogalmazott: "Vucic szíriaiakkal és magyarokkal népesíti be Szerbiát". Trifunovic ismert szerb filmszínész, és a 2017-ben alapított balközép Szabad Polgárok Mozgalma nevű párt elnöke.

Vucic vasárnap egy kórházi építkezés megtekintésekor bocsánatot kért a magyaroktól Trifunovic szavaiért: "Ami tegnap elhangzott a mi magyar polgárainkról, az nem a többségi Szerbia álláspontja. Bocsánatot kérek ezért tőlük. Ez a felelőtlen és komolytalan emberek álláspontja, senki másé." (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt