A tenger mélyéről szólította fel az emberiséget az óceánok megmentésére Seychelles elnöke

környezetvédelem
2019 április 14., 13:07
comments 42

Először fordult elő vasárnap, hogy egy politikus a tenger mélyén adjon élőben közvetített beszédet. 

Danny Faure, az Indiai-óceán egyik államának, a Seychelles-szigeteknek az elnöke azért merült 121 méter mélyre szónokolni, hogy minél több emberhez eljusson az üzenete: azonnal hatékony intézkedéseket kell tenni a tengerek védelméért, mert különben rettenetes katasztrófák fenyegetik az emberiséget.

A globális felmelegedés miatt emelkedik a tengerek vízszintje, ez pedig a szigeteken és a part menti településeken élőket fenyegeti. A túlhalászás és a tengeri fúrótornyok pedig az egész bolygó ökoszisztémáját veszélyeztetik. A tengereknek fontos szerepük van a Föld oxigénellátásában, és áramlatai az időjárás alakításában is kulcsfontosságúak. 

A beszédet itt lehet végignézni:

link Forrás

Faure igyekszik jó példával elől járni, és az országhoz tartozó vizek harmadát védetté nyilvánítják. Jelenleg a világ tengereinek csak 5 százaléka védett, de környezetvédők szerint legalább 30 százalékos védettségi arány kellene, hogy ne romoljon drámaian a helyzet. Az ENSZ-en belül létezik törekvés a védett övezetek gyarapítására, várhatóan még az idén valamilyen megállapodás is születhet. (ap)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.