A tenger mélyéről szólította fel az emberiséget az óceánok megmentésére Seychelles elnöke

Először fordult elő vasárnap, hogy egy politikus a tenger mélyén adjon élőben közvetített beszédet. 

Danny Faure, az Indiai-óceán egyik államának, a Seychelles-szigeteknek az elnöke azért merült 121 méter mélyre szónokolni, hogy minél több emberhez eljusson az üzenete: azonnal hatékony intézkedéseket kell tenni a tengerek védelméért, mert különben rettenetes katasztrófák fenyegetik az emberiséget.

A globális felmelegedés miatt emelkedik a tengerek vízszintje, ez pedig a szigeteken és a part menti településeken élőket fenyegeti. A túlhalászás és a tengeri fúrótornyok pedig az egész bolygó ökoszisztémáját veszélyeztetik. A tengereknek fontos szerepük van a Föld oxigénellátásában, és áramlatai az időjárás alakításában is kulcsfontosságúak. 

A beszédet itt lehet végignézni:

Faure igyekszik jó példával elől járni, és az országhoz tartozó vizek harmadát védetté nyilvánítják. Jelenleg a világ tengereinek csak 5 százaléka védett, de környezetvédők szerint legalább 30 százalékos védettségi arány kellene, hogy ne romoljon drámaian a helyzet. Az ENSZ-en belül létezik törekvés a védett övezetek gyarapítására, várhatóan még az idén valamilyen megállapodás is születhet. (ap)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.