Alig néhány dúsgazdag ember kezében van minden vagyon Oroszországban, fél emberöltővel a kommunizmus után

Először végeztek komoly tudományos felmérést Oroszországban a vagyoni egyenlőtlenségekről, és elég súlyos számok jöttek ki: 

Az ország lakosságának leggazdagabb 3 százaléka bírja az összes orosz pénzügyi eszköz (megtakarítás, készpénz, részvény, kötvény) 89,3 százalékát. 

A legszegényebb 20 százalék pedig mindössze 6 százalékát birtokolja az országban lévő pénznek.

A vagyon ekkora koncentrációja különösen bizarr egy olyan államban, amiben 1917 és 1991 között tiltották a magántulajdont. (moscow times)

I. Sándor cár faháza.Fotó: MLADEN ANTONOV/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.