Tényleg Budapestről indul jövőre a Giro d'Italia

sport
2019 április 15., 13:13
comments 190

Jövőre Budapestről rajtol a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny - jelentették be hétfőn budapesti sajtótájékoztatón, írja az MTI. 

A a jövő májusi viadal első három szakaszát rendezik Magyarországon, majd Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. A második és harmadik szakasz rajtját és útvonalát később jelölik ki. 

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

photo_camera Fotó: DIRK WAEM/BELGA/AFP

Ezt pár napja már lehetett sejteni: a Cycling Weekly múlt héten írt arról, hogy 2020-ban Budapestről startolhat a három nagy háromhetes kerékpáros körverseny egyike, a hagyományosan legkorábban rendezett Giro d'Italia. 

A Giro 2018-ban Izraelből indult, becslések szerint ezért cserébe Izrael akkor több millió euró között fizethetett a szervezőknek. Hogy a jövő évi versenyért hogy alakult a licit, és végül mennyit fizetett érte Magyarország, arról egyelőre nem tudni részleteket. Sajtóhírekből azt is lehetett tudni, hogy a jövő évi versenyért Marseille is versenyben volt, ők 3-6 millió eurót szántak volna a rajtra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.