Orbán fogorvosa Magyarországra hozná a Giro d’Italia rajtját

A Nemzeti Sport írt arról, hogy a sajtóban legtöbbször csak Orbán Viktor fogorvosaként emlegetett, a triatlon-szövetséget is vezető Bátorfi Béla, aki egyben a Pannon Cycling Team tulajdonosa is, nemrég tárgyalásokat folytatott a világhírű kerékpárossal,Alberto Contadorral, aki visszavonulása óta csapatot menedzsel. 

A terv pedig az, hogy a jövőben a két csapat együttműködjön. Ennek egyik állomása a 2020-as Giro d’Italia rajtjának Budapestre hozatala lenne. Ezen a viadalon pedig akár már közös csapatot indíthatnának Contradorékkal.

„Az idei Tour de Hongrie eredménye nekünk is jó visszaigazolás volt, bebizonyosodott, hogy lehet keresnivalónk magasabban rangsorolt csapatok között is, s az esetleges Giro-részvétel nagy reklámértéket, óriási fejlődési lehetőséget és üzleti bevételt is hozhatna a magyar kerékpársportnak. Felvettük a sportállamtitkársággal a kapcsolatot, s négy-hat héten belül kiderül, van-e létjogosultsága a témával kapcsolatban egy kormány-előterjesztésnek.” – mondta el Bátorfi a lapnak. 

Ezen kívül arról is egyeztettek Madridban, hogy kéne egy magyarországi kerékpáros-akadémia, amihez a Contador Alapítvány utánpótlásprogramja adná a szakmai alapot, és a magyar kerékpársport végre elindulhatna a világelit felé, tette még hozzá. 

„Madridban megbeszéljük az akadémia létrehozásának lehetőségeit is, amely nemcsak a térségben, hanem világviszonylatban is egyedülálló lehetne, és hatalmas lökést adhatna a magyar kerékpársportnak. Ám ehhez mindenképpen a kormány támogatására lenne szükség” – mondta még el Bátorfi a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Nemzeti Sportban. 

Nem Magyarország az egyetlen, amelyik behúzná a 2020-as rajtot, például Marseille is bejelentkezett már érte. A Giro 2018-ban Izraelből indult, becslések szerint ezért cserébe Izrael 12-16 millió euró között fizethetett a szervezőknek. Vélhetően a 2020-as rajt helyszínének eldöntése egyszerre múlik majd a liciteken, illetve hogy logisztikailag honnan lesz könnyebb elindítani a versenyt. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.