Nincs az a vicc, amit a Fidesz ne csinálna meg halálosan komolyan

politika
2019 április 16., 12:58
comments 269

Hiába próbálta a kampány legelején arra kérni a pártokat az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, hogy ne használjanak pártpolitikai célokra gyermekeket, továbbra is minden nap díszletnek használnak óvodásokat, diákokat a politikusok. 

A Kétfarkú Kutya el is viccelődött ezzel:

photo_camera Fotó: Kétfarkú Kutya Párt

A viccet alig egy órával később élesben megcsinálta Pánczél Károly fideszes országgyűlési képviselő. Nem rendkívüli alkalom, napi gyakorlat. 

Gyerekeket vezényeltek ki Szigetbecsén egy üres telek legszélére.

photo_camera Az unatkozó, díszletnek használt gyerekek szemét mi takartuk ki. Fotó: Pánczél Károly/Facebook

Hogy megnézzék az érdekfeszítő pillanatot, ahogy a képviselő elvégezi az első kapavágást az épülő új óvoda területén.  

photo_camera Fotó: Pánczél Károly/Facebook

Háttérben a kivezényelt gyerekek.

photo_camera Fotó: Pánczél Károly/Facebook

Fontos megállapítások az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalától:

  • A gyermeki jogok tisztelete olyan politikai és alkotmányos kultúrát feltételez, amelyben a gyermekek nem lehetnek pártpolitikai tevékenység díszletei vagy eszközei.
  • Egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete, népszerűségnövelő tényezője.
  • A gyermekek pártpolitikai célú szerepeltetését, illetve felhasználását nem igazolja és nem is igazolhatja az önkéntesség, a beleegyezés.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.