A kormány 1,6 milliárdos többletforrást ad a Lezsák népfőiskolája mellett épülő művelődési intézet székházára

Lezsák Sándornak még 2016-ban sikerült elintéznie, hogy a Budai Vigadóból kiköltöztetett Nemzeti Művelődési Intézet új székháza a lakitelki népfőiskolája mellett épülhessen fel, és az intézményt szintén az ő alapítványa működteti majd. Amikor januárban ott jártunk, már nagyban zajlott az építkezés, 

egy szerdán megjelent kormányhatározat pedig 1,6 milliárdos költségvetési többletforrást biztosít a beruházáshoz. 

A Nemzeti Művelődési Intézet készülő székháza Lakitelek határábanFotó: botost/444.hu

Ebből idén 1,5 milliárdon utalnak át, 2020-ban pedig a maradék 100 milliót. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.