Háromezer dolgozót küld el a szlovák Volkswagen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Volkswagen szlovákiai gyára bejelentette, hogy 2020-ig legalább 30 százalékkal akarja növelni az egység versenyképességét, hogy így hamarabb elérjék az egész vállalatnak kijelölt spórolási célt. A tervek között szerepel, hogy a 14 800 fős állományt idén háromezer fővel csökkentik, valamint a maradók bére is lassabban fog növekedni.

Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Oliver Grunberg, a pozsonyi gyár vezérigazgatója azt mondta, hogy a szakszervezeteknek is hozzá kell járulniuk a versenyképesség növekedéséhez, szóval kettő helyett csak egy fél lépést tesznek előre, ami a béreket illeti. Az ott dolgozók egyébként két éve sztrájkoltak a fizetések miatt, akkor abban állapodtak meg, hogy 2017 júniusában 4,7 százalékkal emelkedtek a bérek, tavaly januárban szintén ennyivel, novemberben pedig 4,1 százalékkal.  (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.