Önfényező világmegmentő közleményt adott ki a Tesla

elektromos mobilitás
2019 április 17., 14:28

Jöjjön egyből az "Impact Report" névre keresztelt közlemény lényege:

A több mint félmilliós Tesla flotta négymillió tonna szén-dioxid levegőbe jutását gátolta meg.

Így azért elégedetten dőlhet hátra a mezei Tesla tulajdonos, minden megtett mérfölddel a világot menti.

"Az eladott, több mint 550 ezer Tesla személyautó már 10 milliárd mérföldet tett meg, aminek eredménye a 4 millió tonnával csökkentett szén-dioxid kibocsájtás. Ez 500 ezer belső égésű motorral szerelt autó kibocsájtásának "megtakarításával" egyenlő, feltéve ha 22 mérföld/gallon (12,8 liter/100 km) fogyasztással számolunk."

Ráadásul több energiát termelnek már napelemekkel, mint amit a Model S, X, 3 típusok képesek felzabálni.

Rengeteg szép, és hatásos grafikon bizonyítja a Teslák lélekkönnyebbítő igazát, aki elmerülne benne, az egész jelentést átlapozhatja itt:

Tesla Impact Report 2019 by on Scribd

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.