A Rosznyefty ki akarja tiltani Oroszországból a Reuterst

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A rendvédelmi szervekhez kell forduljunk annak érdekében, hogy előzzék meg ennek az ál-hírügynökségnek a törvénytelen ténykedését Oroszországban" - reagált közleményében a Reuters hírügynökség jelentésére a Rosznyefty orosz állami olajipari vállalat.

A Reuters pénteken forrásaik dokumentumokkal is megerősített állításaira hivatkozva tudósított arról, hogy Venezuela a Rosznyefty közreműködésével, az orosz olajvállalat közvetítésével kerüli meg az országot sújtó amerikai szankciókat.

A Rosznyefty válaszul "félrevezető információk", pletykák "módszeres terjesztésével" vádolta a Reuterst. A hírügynökség szerintük mindezt annak érdekében teszi, hogy "ártson az orosz gazdaságnak, vállalatoknak és az államnak".

"Ez lényegében információs szabotázs" - írták.

A Vedomosztyi gazdasági napilap értesülései szerint a Rosznyefty az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, vagyis az FSZB segítségét kéri a Reuters elleni fellépésben. (Via The Moscow Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.