A Rosznyefty ki akarja tiltani Oroszországból a Reuterst

"A rendvédelmi szervekhez kell forduljunk annak érdekében, hogy előzzék meg ennek az ál-hírügynökségnek a törvénytelen ténykedését Oroszországban" - reagált közleményében a Reuters hírügynökség jelentésére a Rosznyefty orosz állami olajipari vállalat.

A Reuters pénteken forrásaik dokumentumokkal is megerősített állításaira hivatkozva tudósított arról, hogy Venezuela a Rosznyefty közreműködésével, az orosz olajvállalat közvetítésével kerüli meg az országot sújtó amerikai szankciókat.

A Rosznyefty válaszul "félrevezető információk", pletykák "módszeres terjesztésével" vádolta a Reuterst. A hírügynökség szerintük mindezt annak érdekében teszi, hogy "ártson az orosz gazdaságnak, vállalatoknak és az államnak".

"Ez lényegében információs szabotázs" - írták.

A Vedomosztyi gazdasági napilap értesülései szerint a Rosznyefty az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, vagyis az FSZB segítségét kéri a Reuters elleni fellépésben. (Via The Moscow Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.