Juan Guaidó Venezuela történelmének legnagyobb tüntetését szervezi, hogy elűzzék Madurót

A venezuelai ellenzék vezére, Juan Guaidó pénteken a támogatóit arra kérte, hogy a munkások nemzetközi napján, május 1-én csatlakozzanak hozzá Venezuela „történelmének legnagyobb menetén”, hogy ismét nyomás alá helyezzék Nicolas Maduro elnököt, akinek a távozását követelik. Guaidó a hatalomról azt mondta, „hallgatniuk kell majd, ahogy a nép azt mondja: elég”.

Juan Guaidó beszédet mond Caracasban 2019. március 9-én.Fotó: Cristian Hernandez/AFP

Az ország belpolitikai válsága azután mélyült el, hogy Guaidó az alkotmányra hivatkozva január 23-án a Maduro elleni egyik tüntetésen Venezuela ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát. Guaidót azóta kb. 50 ország ismerte el legitim államfőként. (news.trust.org)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.