Juan Guaidó Venezuela történelmének legnagyobb tüntetését szervezi, hogy elűzzék Madurót

külföld
2019 április 20., 15:34

A venezuelai ellenzék vezére, Juan Guaidó pénteken a támogatóit arra kérte, hogy a munkások nemzetközi napján, május 1-én csatlakozzanak hozzá Venezuela „történelmének legnagyobb menetén”, hogy ismét nyomás alá helyezzék Nicolas Maduro elnököt, akinek a távozását követelik. Guaidó a hatalomról azt mondta, „hallgatniuk kell majd, ahogy a nép azt mondja: elég”.

Juan Guaidó beszédet mond Caracasban 2019. március 9-én.
photo_camera Juan Guaidó beszédet mond Caracasban 2019. március 9-én. Fotó: Cristian Hernandez/AFP

Az ország belpolitikai válsága azután mélyült el, hogy Guaidó az alkotmányra hivatkozva január 23-án a Maduro elleni egyik tüntetésen Venezuela ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát. Guaidót azóta kb. 50 ország ismerte el legitim államfőként. (news.trust.org)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.