Orbán Viktor Kazahsztánba, aztán Kínába utazik

Orbán Viktor és Hszi Csin-Ping 2017 májusában Pekingben.Fotó: ROMAN PILIPEY/AFP

Magyarország miniszterelnöke kedden Kazahsztánba utazik, ahol hivatalos látogatást tesz, majd április 25-28. között Pekingben Kína vezetőivel tárgyal, és részt vesz a második Egy övezet, egy út fórumon - írja az MTI Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatása nyomán. 

Orbán Viktor a frissen átnevezett kazah fővárosban, Nurszultanban Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel és Askar Mamin miniszterelnökkel folytat megbeszélést folytat, és a tervek szerint találkozik természetesen Nurszultan Nazarbajevvel, Kazahsztán első elnökével is.

Csütörtökön Orbán már Pekingben lesz, ahol Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel tárgyal, és kétoldalú egyezményeket írnak alá. A magyar kormányfőt Hszi Csin-ping kínai elnök is fogadja.

A kínai fórumra összesen 37 kormány-, illetve államfő, valamint más vezető jelezte részvételét. A kínai külügyminiszter elmondása szerint ez lesz a 2013-ban meghirdetett Egy övezet, egy út kezdeményezéshez kapcsolódó legmagasabb szintű nemzetközi esemény, egyúttal Kína idei legfontosabb rendezvénye.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.