Töredelmesen bocsánatot kért a brit politikus, miután lebukott, hogy mojitót szürcsöl a vonaton

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Twitteren kért elnézést a Munkáspárt családügyekben illetékes politikusa, Diane Abbott, miután a Sun c. bulvárlap képeket közölt arról, ahogy valamelyik délután - 1 óra magasságában - dobozos mojitót iszik egy londoni vonaton (miközben a telefonját nézegette). 

A Sun azt is írta, hogy Abbottot megszidta egy utastársa, amiért piál a tömegközlekedési eszközön, pedig az 2008 óta - mióta az akkori polgármester, Boris Johnson így döntött - Londonban tilos. 

A Guardian szerint az eset mégis inkább szimpátiát keltett Abbott iránt, legalábbis a kommentek és a hozzájuk érkezett kommentárok szerint. Többen inkább a házmesterkedés és feljelentgetés ellen emeltek szót. 

Politikusok is megvédték Abbottot, bár David Lammy képviselőtársa szerint nem szép, hogy ilyen gagyi dobozos cuccot szürcsölt rendesen jamaikai rum helyett.  

Abbott azt írta a Twitteren, elnézést kér az eset miatt:

Egyébként Abbott volt az angol képviselőház első képviselője, és azóta is ő a legrégebb óta a képviselőházban dolgozó színesbőrű politikus. 

(Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.