Töredelmesen bocsánatot kért a brit politikus, miután lebukott, hogy mojitót szürcsöl a vonaton

A Twitteren kért elnézést a Munkáspárt családügyekben illetékes politikusa, Diane Abbott, miután a Sun c. bulvárlap képeket közölt arról, ahogy valamelyik délután - 1 óra magasságában - dobozos mojitót iszik egy londoni vonaton (miközben a telefonját nézegette). 

A Sun azt is írta, hogy Abbottot megszidta egy utastársa, amiért piál a tömegközlekedési eszközön, pedig az 2008 óta - mióta az akkori polgármester, Boris Johnson így döntött - Londonban tilos. 

A Guardian szerint az eset mégis inkább szimpátiát keltett Abbott iránt, legalábbis a kommentek és a hozzájuk érkezett kommentárok szerint. Többen inkább a házmesterkedés és feljelentgetés ellen emeltek szót. 

Politikusok is megvédték Abbottot, bár David Lammy képviselőtársa szerint nem szép, hogy ilyen gagyi dobozos cuccot szürcsölt rendesen jamaikai rum helyett.  

Abbott azt írta a Twitteren, elnézést kér az eset miatt:

Egyébként Abbott volt az angol képviselőház első képviselője, és azóta is ő a legrégebb óta a képviselőházban dolgozó színesbőrű politikus. 

(Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.