Töredelmesen bocsánatot kért a brit politikus, miután lebukott, hogy mojitót szürcsöl a vonaton

A Twitteren kért elnézést a Munkáspárt családügyekben illetékes politikusa, Diane Abbott, miután a Sun c. bulvárlap képeket közölt arról, ahogy valamelyik délután - 1 óra magasságában - dobozos mojitót iszik egy londoni vonaton (miközben a telefonját nézegette). 

A Sun azt is írta, hogy Abbottot megszidta egy utastársa, amiért piál a tömegközlekedési eszközön, pedig az 2008 óta - mióta az akkori polgármester, Boris Johnson így döntött - Londonban tilos. 

A Guardian szerint az eset mégis inkább szimpátiát keltett Abbott iránt, legalábbis a kommentek és a hozzájuk érkezett kommentárok szerint. Többen inkább a házmesterkedés és feljelentgetés ellen emeltek szót. 

Politikusok is megvédték Abbottot, bár David Lammy képviselőtársa szerint nem szép, hogy ilyen gagyi dobozos cuccot szürcsölt rendesen jamaikai rum helyett.  

Abbott azt írta a Twitteren, elnézést kér az eset miatt:

Egyébként Abbott volt az angol képviselőház első képviselője, és azóta is ő a legrégebb óta a képviselőházban dolgozó színesbőrű politikus. 

(Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.