Bruttó 2,4 millió keres az MTVA vezérigazgatója

Média
2019 április 24., 04:31
comments 141

A hvg.hu közérdekű adatigényléssel fordult a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. felé, hogy megismerhessék a közmédiát működtető állami vállalatok vezetőinek bérezését. 

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója
photo_camera Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója Forrás: hirado.hu

Ez egy korábban igen érzékeny kérdés volt, a közmédia ugyanis éveken keresztül pereskedett az RTL Klubbal, mielőtt hajlandóak voltak elárulni, mennyit keresnek a cég működtetői. Az MTVA költségvetése akkor 80 milliárd forint volt.  

(Nyugat-Európában a közmédiumok - így például a gyakran hivatkozott BBC is - önként nyilvánossá teszi a vezetők juttatásait, Magyarországon ebből éveken át zajló per kerekedett.) 

 Az RTL végül megnyerte a pert, és 2018 januárjában nézői végül megtudhatták, hogy az MTVA vezérigazgatói (2011-től 2016-ig sorrendben Böröcz István, Szabó László Zsolt és Vaszily Miklós) mind bruttó 2 millió forintos fizetésért vezették a vállalatot.

A hvg.hu most azt tudta meg, hogy az elmúlt időszakban tovább emelték a csúcsvezető fizetését: 2,4 millió forintra. Az MTVA-t Papp Dániel, volt hírigazgató vezeti (mióta Vaszily előbb az Echo TV-hez, onnan pedig a TV2-höz távozott). 

Az MTVA nem közölte pontosan, mikor emelték a vezetői fizetéseket a cégnél, de az a válaszlevélből kiderült, hogy 2018 márciusában már emelt bért fizettek az akkor még posztján lévő Vaszilynek. 

A poszthoz jár még vállalati gépjármű, mobilkommunikációs eszközök korlátlan használata, prémiumfeladat kitűzése (opcionális) esetén pedig legfeljebb 5 havi alapbérnek megfelelő prémiumot kaphat, ami így akár 12 millió forint is lehet. 

A közmédia másik cégét, a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-t vezetőt Dobos Menyhért 2 milliós bruttó bérért dolgozik. Prémium az éves fizetése 25 százaléka, maximum 6 millió forint lehet. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.