Bruttó 2,4 millió keres az MTVA vezérigazgatója

A hvg.hu közérdekű adatigényléssel fordult a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. felé, hogy megismerhessék a közmédiát működtető állami vállalatok vezetőinek bérezését. 

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatójaForrás: hirado.hu

Ez egy korábban igen érzékeny kérdés volt, a közmédia ugyanis éveken keresztül pereskedett az RTL Klubbal, mielőtt hajlandóak voltak elárulni, mennyit keresnek a cég működtetői. Az MTVA költségvetése akkor 80 milliárd forint volt.  

(Nyugat-Európában a közmédiumok - így például a gyakran hivatkozott BBC is - önként nyilvánossá teszi a vezetők juttatásait, Magyarországon ebből éveken át zajló per kerekedett.) 

 Az RTL végül megnyerte a pert, és 2018 januárjában nézői végül megtudhatták, hogy az MTVA vezérigazgatói (2011-től 2016-ig sorrendben Böröcz István, Szabó László Zsolt és Vaszily Miklós) mind bruttó 2 millió forintos fizetésért vezették a vállalatot.

A hvg.hu most azt tudta meg, hogy az elmúlt időszakban tovább emelték a csúcsvezető fizetését: 2,4 millió forintra. Az MTVA-t Papp Dániel, volt hírigazgató vezeti (mióta Vaszily előbb az Echo TV-hez, onnan pedig a TV2-höz távozott). 

Az MTVA nem közölte pontosan, mikor emelték a vezetői fizetéseket a cégnél, de az a válaszlevélből kiderült, hogy 2018 márciusában már emelt bért fizettek az akkor még posztján lévő Vaszilynek. 

A poszthoz jár még vállalati gépjármű, mobilkommunikációs eszközök korlátlan használata, prémiumfeladat kitűzése (opcionális) esetén pedig legfeljebb 5 havi alapbérnek megfelelő prémiumot kaphat, ami így akár 12 millió forint is lehet. 

A közmédia másik cégét, a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-t vezetőt Dobos Menyhért 2 milliós bruttó bérért dolgozik. Prémium az éves fizetése 25 százaléka, maximum 6 millió forint lehet. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.