Bolsonaro: Brazília nem válhat meleg turistaparadicsommá

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jair Bolsonaro brazil elnök Brazíliavárosban arról beszélt riportereknek, hogy Brazíliának nem szabad a melegek által látogatott turistaparadicsommá válnia. „Brazília nem lehet a meleg világ, a meleg turizmus országa. Itt családok vannak” - mondta.

A brazil elnök korábban is tett homofób megjegyzéseket, olyat is mondott, hogy szívesebben látná holtan a fiát, mint hogy homoszexuális legyen.

Bolsonaro kijelentését Brazíliában és világszerte is sokan kritizálták, David Miranda, Rio de Janeiro önkormányzati képviselője például azt mondta az elnökről: „Ez nem államfő, hanem a nemzet szégyene.” Miranda, aki egyébként Rio első homoszexuális képviselője, arról is beszélt, hogy az elnök minden létező módon rontja Brazília hírét a világban. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.