Keszthelyen visszavonták a Mészárosnak és Tiborcznak kedvező helyi határozatot

2019 április 26., péntek 3:05
104

Keszthelyen rég tervben van a Balaton partján végighúzódó sétány rekonstrukciója. Fejlesztenék a kikötőket is és felújítanák vagy újjá építenék a város két régi hotelét, a Hullámot és a Balaton Szállót. Ahhoz, hogy ez gyorsabban menjen, az önkormányzat kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a partszakaszt, amivel igyekeztek kedvezni a befektetőknek még az új Balaton-törvény márciusi hatálybalépése előtt, az ugyanis a parti telkek beépíthetőségét és a maximális épületmagasságot is befagyasztotta.

Ezek a befektetők azonban nem minden helyi tetszését nyerték el, a hoteleket például Mészáros Lőrinc tőzsdei cége és egy, közvetve Tiborcz István tulajdonában álló ingatlanfejlesztő vette meg.

Április 25-én aztán a városi önkormányzat ellenszavazat nélkül visszavonta a partszakaszt kiemelt fejlesztési területté nyilvánító határozatot. A javaslatot eleve a fideszes többség tette, és az ő támogatásukkal is ment át. Hogy miért döntöttek így, az rejtély, a hvg.hu arról találgat, hogy a fideszes többség talán a megszűnt Együtt volt elnökségi tagja, Molnár Tibor által benyújtott helyi népszavazási kezdeményezéstől rettentek meg, amiben ezt a kérdést tették volna fel a keszthelyieknek:

Akarja-e Ön, hogy Keszthely Balaton-parti területei kiemelt fejlesztési területnek minősüljenek?

A kezdeményezéshez szükséges aláírásgyűjtés a jövő héten indult volna, a hvg.hu szerint pedig a fideszesek megijedhettek, hogy alulmaradnak a népszavazási kampányban. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt