Keszthelyen visszavonták a Mészárosnak és Tiborcznak kedvező helyi határozatot

politika
2019 április 26., 03:05

Keszthelyen rég tervben van a Balaton partján végighúzódó sétány rekonstrukciója. Fejlesztenék a kikötőket is és felújítanák vagy újjá építenék a város két régi hotelét, a Hullámot és a Balaton Szállót. Ahhoz, hogy ez gyorsabban menjen, az önkormányzat kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a partszakaszt, amivel igyekeztek kedvezni a befektetőknek még az új Balaton-törvény márciusi hatálybalépése előtt, az ugyanis a parti telkek beépíthetőségét és a maximális épületmagasságot is befagyasztotta.

Ezek a befektetők azonban nem minden helyi tetszését nyerték el, a hoteleket például Mészáros Lőrinc tőzsdei cége és egy, közvetve Tiborcz István tulajdonában álló ingatlanfejlesztő vette meg.

Április 25-én aztán a városi önkormányzat ellenszavazat nélkül visszavonta a partszakaszt kiemelt fejlesztési területté nyilvánító határozatot. A javaslatot eleve a fideszes többség tette, és az ő támogatásukkal is ment át. Hogy miért döntöttek így, az rejtély, a hvg.hu arról találgat, hogy a fideszes többség talán a megszűnt Együtt volt elnökségi tagja, Molnár Tibor által benyújtott helyi népszavazási kezdeményezéstől rettentek meg, amiben ezt a kérdést tették volna fel a keszthelyieknek:

Akarja-e Ön, hogy Keszthely Balaton-parti területei kiemelt fejlesztési területnek minősüljenek?

A kezdeményezéshez szükséges aláírásgyűjtés a jövő héten indult volna, a hvg.hu szerint pedig a fideszesek megijedhettek, hogy alulmaradnak a népszavazási kampányban. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.