Keszthelyen visszavonták a Mészárosnak és Tiborcznak kedvező helyi határozatot

Keszthelyen rég tervben van a Balaton partján végighúzódó sétány rekonstrukciója. Fejlesztenék a kikötőket is és felújítanák vagy újjá építenék a város két régi hotelét, a Hullámot és a Balaton Szállót. Ahhoz, hogy ez gyorsabban menjen, az önkormányzat kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a partszakaszt, amivel igyekeztek kedvezni a befektetőknek még az új Balaton-törvény márciusi hatálybalépése előtt, az ugyanis a parti telkek beépíthetőségét és a maximális épületmagasságot is befagyasztotta.

Ezek a befektetők azonban nem minden helyi tetszését nyerték el, a hoteleket például Mészáros Lőrinc tőzsdei cége és egy, közvetve Tiborcz István tulajdonában álló ingatlanfejlesztő vette meg.

Április 25-én aztán a városi önkormányzat ellenszavazat nélkül visszavonta a partszakaszt kiemelt fejlesztési területté nyilvánító határozatot. A javaslatot eleve a fideszes többség tette, és az ő támogatásukkal is ment át. Hogy miért döntöttek így, az rejtély, a hvg.hu arról találgat, hogy a fideszes többség talán a megszűnt Együtt volt elnökségi tagja, Molnár Tibor által benyújtott helyi népszavazási kezdeményezéstől rettentek meg, amiben ezt a kérdést tették volna fel a keszthelyieknek:

Akarja-e Ön, hogy Keszthely Balaton-parti területei kiemelt fejlesztési területnek minősüljenek?

A kezdeményezéshez szükséges aláírásgyűjtés a jövő héten indult volna, a hvg.hu szerint pedig a fideszesek megijedhettek, hogy alulmaradnak a népszavazási kampányban. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.