Félmillió dollárt adott a pápa a mexikói migránskaraván tagjainak

2019 április 28., vasárnap 5:51
131

Szombaton jelentette be a Vatikán, hogy Ferenc pápa félmillió dollárt (közel 145 millió forintot) adományoz a Mexikóban rekedt közép-amerikai menekültek segítésére. A pénzt mexikói katolikus közösségeken keresztül használják fel, a rászorulók szállásaira és étkeztetésére.

A becslések szerint mintegy 75 ezer menekült ragadt Mexikóban, többségük Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból indult el az erőszak és a nyomor elől, az USA felé. Az Egyesült Államok azonban nem engedi be őket, és Trump elnök már tavaly ősszel kampányt hirdetett az úgynevezett migránskaravánok ellen (a menekültek egy része csoportosan vonult végig Mexikón keresztül).

A pápa Palermóban, 2018 szeptemberében. Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

A Vatikán szerint rendkívül rossz lett a sajtója ezeknek a menekülteknek, ezért magánadományok alig jutnak el hozzájuk. Ezért a pápa az adományával példát is szeretne mutatni. Emlékeztetnek, hogy a menekültek között sok nő és kisgyerek is van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt