Félmillió dollárt adott a pápa a mexikói migránskaraván tagjainak

Szombaton jelentette be a Vatikán, hogy Ferenc pápa félmillió dollárt (közel 145 millió forintot) adományoz a Mexikóban rekedt közép-amerikai menekültek segítésére. A pénzt mexikói katolikus közösségeken keresztül használják fel, a rászorulók szállásaira és étkeztetésére.

A becslések szerint mintegy 75 ezer menekült ragadt Mexikóban, többségük Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból indult el az erőszak és a nyomor elől, az USA felé. Az Egyesült Államok azonban nem engedi be őket, és Trump elnök már tavaly ősszel kampányt hirdetett az úgynevezett migránskaravánok ellen (a menekültek egy része csoportosan vonult végig Mexikón keresztül).

A pápa Palermóban, 2018 szeptemberében.Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

A Vatikán szerint rendkívül rossz lett a sajtója ezeknek a menekülteknek, ezért magánadományok alig jutnak el hozzájuk. Ezért a pápa az adományával példát is szeretne mutatni. Emlékeztetnek, hogy a menekültek között sok nő és kisgyerek is van.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.