Félmillió dollárt adott a pápa a mexikói migránskaraván tagjainak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombaton jelentette be a Vatikán, hogy Ferenc pápa félmillió dollárt (közel 145 millió forintot) adományoz a Mexikóban rekedt közép-amerikai menekültek segítésére. A pénzt mexikói katolikus közösségeken keresztül használják fel, a rászorulók szállásaira és étkeztetésére.

A becslések szerint mintegy 75 ezer menekült ragadt Mexikóban, többségük Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból indult el az erőszak és a nyomor elől, az USA felé. Az Egyesült Államok azonban nem engedi be őket, és Trump elnök már tavaly ősszel kampányt hirdetett az úgynevezett migránskaravánok ellen (a menekültek egy része csoportosan vonult végig Mexikón keresztül).

A pápa Palermóban, 2018 szeptemberében.Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

A Vatikán szerint rendkívül rossz lett a sajtója ezeknek a menekülteknek, ezért magánadományok alig jutnak el hozzájuk. Ezért a pápa az adományával példát is szeretne mutatni. Emlékeztetnek, hogy a menekültek között sok nő és kisgyerek is van.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.