Megtámadtak egy kaliforniai zsinagógát, egy ember meghalt

Gyilkos támadás ért egy zsinagógát az amerikai Poway városában, San Diego közelében, Kalifornia államban, magyar idő szerint szombat késő este.

Egy gépfegyveres férfi rontott be a pészah utolsó napját ünneplő gyülekezet zsinagógájába, és lövöldözni kezdett. Egy nő meghalt, három ember megsebesült, őket kórházban ápolják.

Az elkövető autóval elmenekült, de a rendőrök hamarosan megállították, feltett kézzel szállt ki az autójából, letartóztatták. Az illetőről annyit tudni, hogy egy 19 éves férfi, valószínűleg John Earnest a neve, és már nyomoztak ellene egy kaliforniai mecset felgyújtás miatt. 

A támadás közelében egy keresztény templom közössége gyászolja a merénylet zsidó áldozatát.Fotó: DAVID MCNEW/AFP

Tavaly októberben egy pittsburghi zsinagógában 11 embert ölt meg egy rasszista merénylő. 

A merényletet elítélte az USA számos politikusa, többek között Donald Trump elnök is. A megtámadott zsinagóga a Magyarországon is aktív chábád közösséghez tartozik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.