Megtámadtak egy kaliforniai zsinagógát, egy ember meghalt

Gyilkos támadás ért egy zsinagógát az amerikai Poway városában, San Diego közelében, Kalifornia államban, magyar idő szerint szombat késő este.

Egy gépfegyveres férfi rontott be a pészah utolsó napját ünneplő gyülekezet zsinagógájába, és lövöldözni kezdett. Egy nő meghalt, három ember megsebesült, őket kórházban ápolják.

Az elkövető autóval elmenekült, de a rendőrök hamarosan megállították, feltett kézzel szállt ki az autójából, letartóztatták. Az illetőről annyit tudni, hogy egy 19 éves férfi, valószínűleg John Earnest a neve, és már nyomoztak ellene egy kaliforniai mecset felgyújtás miatt. 

A támadás közelében egy keresztény templom közössége gyászolja a merénylet zsidó áldozatát.Fotó: DAVID MCNEW/AFP

Tavaly októberben egy pittsburghi zsinagógában 11 embert ölt meg egy rasszista merénylő. 

A merényletet elítélte az USA számos politikusa, többek között Donald Trump elnök is. A megtámadott zsinagóga a Magyarországon is aktív chábád közösséghez tartozik. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.