Ferenc pápa: A fodrászoknak nem szabadna pletykálniuk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A katolikus egyházfő fodrászok, hajszobrászok és kozmetikusok előtt szólalt fel, és figyelmeztette őket, hogy kerülniük kellene a pletykálást. Ferenc pápa azt kérte:

„Gyakoroljátok a szakmát keresztény stílusban, kedves és udvariasan kezelve az ügyfeleket, jó szóval és bátorítással. És ne engedjetek a csevegés kísértésének, ami könnyen kapcsolódik a munkaterületetekhez.”

A Vatikánban tartott találkozón azt javasolta a 230 fős zarándokcsoportnak, hogy kövessék a védőszentjüket, Martino de Porrest (1579-1639), akit VI. Pál pápa 1966-ban avatott szentté. A fodrász-sebész az egyház szerint csodák részese volt: tudott lebegni, két helyen lenni egyszerre, azonnali gyógyítást nyújtott, és kommunikált az állatokkal. Porres a félvér emberek védőszentje is.

Fotó: Tiziana Fabi/AFP

Ferenc pápa 2015-ben fodrászatot nyitott a Vatikánban a római hajléktalanoknak. A fodrászat hétfőnként van nyitva, amikor más fodrászatok zárva vannak, és önkéntesek dolgoznak ott. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.