Ferenc pápa: A fodrászoknak nem szabadna pletykálniuk

vallás
2019 április 29., 15:09
comments 67

A katolikus egyházfő fodrászok, hajszobrászok és kozmetikusok előtt szólalt fel, és figyelmeztette őket, hogy kerülniük kellene a pletykálást. Ferenc pápa azt kérte:

„Gyakoroljátok a szakmát keresztény stílusban, kedves és udvariasan kezelve az ügyfeleket, jó szóval és bátorítással. És ne engedjetek a csevegés kísértésének, ami könnyen kapcsolódik a munkaterületetekhez.”

A Vatikánban tartott találkozón azt javasolta a 230 fős zarándokcsoportnak, hogy kövessék a védőszentjüket, Martino de Porrest (1579-1639), akit VI. Pál pápa 1966-ban avatott szentté. A fodrász-sebész az egyház szerint csodák részese volt: tudott lebegni, két helyen lenni egyszerre, azonnali gyógyítást nyújtott, és kommunikált az állatokkal. Porres a félvér emberek védőszentje is.

photo_camera Fotó: Tiziana Fabi/AFP

Ferenc pápa 2015-ben fodrászatot nyitott a Vatikánban a római hajléktalanoknak. A fodrászat hétfőnként van nyitva, amikor más fodrászatok zárva vannak, és önkéntesek dolgoznak ott. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt