Ferenc pápa: A fodrászoknak nem szabadna pletykálniuk

A katolikus egyházfő fodrászok, hajszobrászok és kozmetikusok előtt szólalt fel, és figyelmeztette őket, hogy kerülniük kellene a pletykálást. Ferenc pápa azt kérte:

„Gyakoroljátok a szakmát keresztény stílusban, kedves és udvariasan kezelve az ügyfeleket, jó szóval és bátorítással. És ne engedjetek a csevegés kísértésének, ami könnyen kapcsolódik a munkaterületetekhez.”

A Vatikánban tartott találkozón azt javasolta a 230 fős zarándokcsoportnak, hogy kövessék a védőszentjüket, Martino de Porrest (1579-1639), akit VI. Pál pápa 1966-ban avatott szentté. A fodrász-sebész az egyház szerint csodák részese volt: tudott lebegni, két helyen lenni egyszerre, azonnali gyógyítást nyújtott, és kommunikált az állatokkal. Porres a félvér emberek védőszentje is.

Fotó: Tiziana Fabi/AFP

Ferenc pápa 2015-ben fodrászatot nyitott a Vatikánban a római hajléktalanoknak. A fodrászat hétfőnként van nyitva, amikor más fodrászatok zárva vannak, és önkéntesek dolgoznak ott. (DW)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.