Gyerekbűnözők késelték meg a színészt, aki gyerekbűnözőt játszik egy új olasz filmben

FILM
2019 április 29., 13:42
comments 146

Egy kamaszokból álló banda megkéselt Nápolyban egy ukrán színészt, aki egy fiatal bandatagot alakít a Roberto Saviano maffiaellenes oknyomozó olasz író, újságíró regényén alapuló új filmben.

A 18 éves Artem Tkacsuk az egyik főszereplője a Piranhas című, Saviano egyik bestsellere, a La paranza dei bambini alapján forgatott drámának, ami a nagyon fiatalokból álló bűnözőcsoportok, az ún. bébibandák brutális erőszak uralta világát mutatja be a délolasz nagyvárosban.

A színészt vasárnap hajnalban késelték meg Nápolyban, a vele lévő barátját megverték. Tkacsukot kórházba szállították, az élete nincs veszélyben.

photo_camera Fotó: Gregor Fischer/dpa/AFP

A hatóságok vizsgálják, hogy a megtámadása összefügg-e azzal, hogy szerepet vállalt a februári Berlinalén a legjobb forgatókönyvért Ezüst Medvével jutalmazott filmben, amit Claudio Giovannesi rendezett.

Az elszaporodott bébibandák elleni harc jegyében a Liga nevű radikálisan jobboldali olasz kormánypárt támogatja a törvényjavaslatot, ami 14-ről 12 évre csökkentené a büntethetőség korhatárát.

Egy gyerekvédelmi szervezet szerint a nápolyi fiatalok 6,5 százaléka tartozik valamelyik bébibandához.

A film alapjául szolgáló regény szerzője, Roberto Saviano fegyveres védelem alatt él azóta, hogy 2006-ban megjelent a maffiát leleplező könyve, a világsikert arató Gomorra.

Nemrég Olaszország belügyminisztere, Matteo Salvini beperelte az írót, mert az az alvilág miniszterének és bolondnak nevezte őt. Saviano közölte, bátran áll bíróság elé, ellentétben Salvinivel, aki a szenátus háta mögé bújt, csak hogy ne vádolhassák meg emberrablással. A Saviano pártját fogók szerint Salvini most nemcsak az írót, hanem a szólásszabadságot támadja. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.