A főpolgármester-helyettes szerint nincs patkányinvázió, csak alaptalan ellenzéki riogatás

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Jelenleg objektív körülmények alapján kijelenthető, hogy nincs patkányinvázió Budapesten, az ellenzék ugyanakkor alaptalanul riogat ezzel, ami azt mutatja, számukra már megkezdődött az önkormányzati kampányidőszak - mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Arról is beszélt, hogy a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési bizottság kedden, nyílt ülésen fogadta el azt a szerződésmódosítást, amelynek eredményeként öt napon belül intenzív patkányirtó beavatkozás kezdődhet a főváros tíz belső kerületében, a nagy pályaudvarok környékén és a kiemelt közterületeken. 

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a patkányozás semmi másról nem szól, minthogy azzal Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa, zuglói polgármester megpróbálja elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról.

A kormánypárti politikus kiemelte továbbá, hogy Karácsony Gergely egy módosító javaslatával kapcsolatban felmerült bennük a közveszéllyel való fenyegetés bűntettének gyanúja. Közölte, az ellenzéki politikus indítványában arról ír, a fővárosi patkányfertőzöttség miatt katasztrófaveszély áll fenn. Mindez azonban a Fidesz szerint éles ellentétben áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ véleményével. (MTI)