A nagy kapkodásban elejtette és megtaposta a kiszemelt iMac-et a XII. kerületi tolvaj

TECH
2019 április 30., 17:59
comments 149

Az egyik XII. kerületi Apple szerviz több kameraállásból is rögzíteni, ahogy a főváros talán legtöbbet tökölő tolvaja április 26-án próbált betörni hozzájuk.

link Forrás

A betörés előtt többször is megfordult üzlet előtt, hogy felmérje a terepet, közben kinézte magának a bemutató pulton álló iMac számítógépet és tartozékait, valamint a mellette lógó Garmin sportórák működésképtelen másolatait.

Végül nagy nehezen elhatározta magát, és a buszokon is használatos üvegtörő kalapáccsal nekiállt betörni az üzlet biztonsági ablakát. Az üveg három ütést is kibírt, majd miután a betörő erőt gyűjtött sikerült bezúznia. De amikor végre benyúlt az ablak kilincséhez, véletlenül bukóra állította, ezért ki kellett feszítenie a helyéről, ami viszont beindította a riasztót. 

A szirénázás miatt csak nagyon kapkodva tudta kipakolni a boltot, és mivel a kiszemelt  iMac  be volt dugva, elemelés közben kirántotta a kábelt, és a gép a földre esett. Ekkor a pulton lévő sportórák demo változataiból még felkapott 8-10 darabot, majd véletlenül rá is lépett a földön heverő iMac-re.A bolt szerint a gép értéke kb. 250.000,- Ft volt, a hozzá tartozó billentyűzet értéke 40.000,- Ft, a dummy órák összértéke kb. 150.000,- Ft. Hozzátették, hogy a zsákmányból valószínűleg a billentyűzettel lehet valamit kezdeni, mert a leejtett  iMac valószínűleg már nem használható, és a demo órákkal sem megy túl sokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.