Ezreket telepítenek ki Kanadában az árvizek miatt

klímaváltozás
2019 április 30., 02:16
comments 41

Ezreket kellett kitelepíteni otthonukból Kanada keleti részén, ahol a napok óta tartó heves esőzések miatt megáradtak a folyók és felduzzadtak a víztározók.

A helyzet a Montrealtól nyugatra fekvő Sainte-Marthe-sur-le-Lac városában a legsúlyosabb, amelyet még szombat este egy természetes gát átszakadása miatt elöntött a Két Hegy-tó vize.

A városból több mint 6500 embert kellett evakuálni, és az eső áztatta Quebec tartomány egészében 5600-ra emelkedett az elárasztott otthonok száma.

Új-Brunswick és a Nagy Tavakkal szomszédos Ontario tartományt szintén árvizek sújtják.

Harjit Sajjan védelmi miniszter helyi idő szerint hétfőn azt közölte, hogy mintegy kétezer katonát vezényeltek a hadsereg segítségét kérő, árvíz sújtotta régiókba.

Önkéntesek és elkeseredett tulajdonosok szintén bekapcsolódtak az árvízvédelmi munkálatokba, hogy megvédjék otthonaikat az emelkedő víztől. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.