Ha kerületi szinten sem megy az együttműködés, mi lesz országosan?

POLITIKA
2019 május 01., 17:14
comments 163

Ahogy az évtizedek óta lenni szokott, a baloldali pártok és szakszervezetek városligeti majálison, körhintás vurstlik, ugráló várak és vattacukorárusok körítésében próbáltak átadni egy kis politikai üzenetet fáradt szavazó/rajongótáboruknak. Az MSZP a Napozóréten állított fel űmeglepően szolid színpadot, amelyre dél körül Tóth Bertalan pártelnök és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt penderült ki, hogy elmondják, milyen célokért küzdenek együtt a következő két választáson.

Tóth Bertalan az MSZP elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt a városligeti majálison
photo_camera Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt. Fotó: Halász Júlia

Kevesebb mint egy hónappal az EP-választások előtt másról persze nem is nagyon beszélhettek volna,

csakhogy a gyakorlatban ez az együttműködés már sokkal döcögősebbnek tűnik. Zuglóban a helyi szocialisták éppen hétfőn jegelték le Karácsony Gergely javaslatát, amivel visszavette volna a kerülethez a parkolás üzemeltetését. Ráadásul Karácsony pont egy olyan szerződés miatt keveredett bele az egész parkolási botrányba, amit a zuglói MSZP szavazott meg a helyi Fidesszel együtt. Erről aztán ő is elismerte, hogy a Fidesz és az MSZP háttéralkut kötött parkolásügyben, és ezen polgármesterként sem tudott változtatni.

A városligeti majálison arról kérdeztük Tóth Bertalant és Karácsony Gergelyt, miért működne nagyban az együttműködés, ha kerületi szinten sem megy súrlódásmentesen.

link Forrás

Amikor az összejátszásról kérdeztük, Karácsony Gergely azt felelte, hogy neki most az a fontos, hogy „a múlttal kapcsolatos érzéseink helyett a jövővel kapcsolatos tettek döntsenek”. Tóth Bertalan pedig ezt olyannyira magáévá tette, hogy azt sem tudta, miféle összejátszásról van szó.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

Néhány méterrel távolabb sikerült megtalálnunk a parkolási üggyel kapcsolatban legoptimistább MSZP-st

Horváth Csaba ősszel polgármesterjelöltként készül indulni Zuglóban, és természetesen nem lát semmiféle összejátszást. Egyébként elvben támogatná, hogy Karácsony Gergely vegye kerületi kézbe az üzemeltetést, de konkrét javaslatot vár tőle.

link Forrás

Horváth úgy látja, hogy parkolásügyben nem összejátszásról van szó, hanem egyszerűen „vannak szakmai kérdések...nagyon sok dologban egyetértenek az emberek, függetlenül attól, hogy milyen pártban vannak. De van, amikor ezt az egyetértést megmérgezi a politikai aktualitás, mondjuk egy választás”. Ő egyébként az egységes budapesti parkolást támogatná, mert akkor a különböző kerületi szabályozások nem drágítanák az árakat. Arra, hogy miért még mindig a régi centrumos nagymenők tűnnek fel a parkolási cégekben, azt mondta: „Ha mondjuk atomerőmű-építésbe kezdenénk, akkor nyilvánvalóan csak azokat az atomerőművi szakembereket tudnánk megkérni, akik már korábban építettek Magyarországon.” Azt sem gondolja feltétlenül, hogy magáncégekhez folytak volna el a parkolási pénzek, csak eltűnik a pénz a nagy rendszerben, mert az önkormányzatok nem közlekedésfejlesztésre fordítják.

(A parkolási helyzetről készült dokumentumfilmünk, ami az egész ügyet kirobbantotta:)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.